Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kärleksparen fann varandra bakom kulissen i Let's Dance – otrohet och brutna förlovningar

12 nov, 2021, 13:00 
AvLinus Brännström
Det här hände med kärleksparen i Let's Dance

De fann kärleken under de intima danserna i TV4:s succéprogram. Men efter att kamerorna slocknat har en rad Let's dance-förhållanden kraschat hårt.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Ända sedan Let's dance började sändas i TV4 2006 har det vänslats i kulisserna.

16 säsonger senare har programmet inte bara levererat otaliga timmar underhållning – det har också producerat en lång rad kärlekspar.

Kändisdeltagarna och dansarna har förklarat att det inte är konstigt att det blir så. Under månaderna i danslokalen kommer man extremt nära varandra vilket skapar en grogrund för starka känslor – framför allt gäller det inom dansparen men deltagarna bygger också relationer till varandra under tiden i programmet.

Men det är långtifrån alla relationer som klarar sig när kamerorna sedan slocknar. Så här gick det sen för kärleksparen i Let's dance.

Martin Lidberg och Cecilia Ehrling, 2007

Martin Lidberg
Martin Lidberg och Cecilia Ehrling vann Let's dance 2007 och blev ett par.

I den andra säsongen av Let's dance fick vi också se det första officiella paret från tävlingen. Brottaren Martin Lidberg dansade med Cecilia Ehrling och de vann inte bara tävlingen utan också varandras kärlek.

Annons

– Vi fick uppleva mer tillsammans på fyra månader än ett par gör på en livstid. Press och stress, framgångar och motgångar. Att vi har överlevt Let’s Dance gör att vi klarar vad som helst, sa Martin Lidberg till Aftonbladet när förhållandet blev offentligt.

Lidberg och Ehrling flyttade snabbt ihop – de förlovade sig också bara månader efter att de vunnit tävlingen.

Men något bröllop blev det aldrig. 2009 meddelade paret att de brutit upp.

– Det gick väldigt snabbt. Det var lite läskigt faktiskt, berättade Cecilia Ehrling för Expressen om förhållandet några år senare – samtidigt sa hon att hon och Martin Lidberg fortfarande var vänner men att de då inte hade någon kontakt.

Martin Lidberg, i dag 48 år, gick sedan vidare och gifte sig 2012 med Catharina Wettermark, 48. Paret fick året därpå sitt första gemensamma barn – de har båda också barn från tidigare relationer.

Annons

Cecilia Ehrling, 37, gifte sig 2016 med Fredrik Danermark, 44. Paret fick sonen Hugo 2018 och tidigare i år föddes sonen Theo.

Tony Rickardsson och Christina Samuelsson, 2008

Tony Rickardsson och Christina Samuelsson
Tony Rickardsson och Christina Samuelsson träffades bakom kulisserna under Let's dance.

Ett Let's Dance-förhållande som flugit lite under radarn är det mellan speedwaystjärnan Tony Rickardsson, 51, och dansaren Christina Samuelsson, 45. Kanske för att det är ett ovanligt lyckligt sådant.

Tony och Christina deltog 2008 men de dansade inte med varandra – han dansade med Annika Sjöö och hon med programledaren Uffe Larsson.

Direkt efter finalen flyttade Christina hem till Tony utanför Avesta. Efter bröllopet 2013 heter båda Rickardsson i efternamn och de har också hunnit skaffa två barn tillsammans, Victoria och William.

Annons

– Jag träffade en fantastisk kvinna och tack vare det har jag fått två fantastiska barn till. Jag var övertygad om att jag inte skulle ha fler barn, tyckte att jag hade fullt upp med de två jag hade. Det blev en nystart i livet som jag är jätteglad för i dag, har Tony Rickardsson berättat för Aftonbladet.

Laila Bagge och Niclas Wahlgen, 2009

Laila Bagge och Niclas Wahlgren
Laila Bagge och Niclas Wahlgren fann varandra i Let's dance – men äktenskapet sprack.

Under den fjärde säsongen av Let's dance bjöd Idol-profilen Laila Bagge inte bara på en klassisk rumpchock – hon fann också kärleken i en annan kändisdeltagare.

Ryktet sade att hon och Niclas Wahlgren fallit för varandra – något som Niclas inte var sen med att bekräfta.

– Vi tycker väldigt mycket om varandra, hon är en fantastisk människa. Vi kommer definitivt att fortsätta träffa varandra när det här programmet är slut. Det är ingen groda, vad gäller ryktet så kan jag bekräfta det, sa han till Expressen.

Annons

Efter säsongen valde Niclas att fria till Laila. Paret gifte sig under 2010 och 2011 fick de sonen Kit tillsammans.

Men äktenskapet sprack 2014 och sedan dess har det inte alltid varit friktionsfritt mellan de båda. De har haft flera heta ordväxlingar i offentligheten under åren som gått.

– Vi har en bra relation för Kits skull men vi har ju liksom inte det så att vi hänger så, har Laila Bagge sagt till Hänt.

– Vi pratar i telefon om hämtning och lämning, that's it.

Laila Bagge, 48, lever sedan flera år tillbaka med Korosh Kananian, 30. Något bröllop verkar dock inte nära förestående – Laila tycks ha blivit bränd efter sina tidigare äktenskap med Anders Bagge och Niclas Wahlgren.

– Det känns som att ska jag göra det en tredje gång och säga "jag svär tills döden skiljer oss åt", det hjälpte ju inte de andra två gångerna. Ska jag göra samma sak igen... Det känns som att man vill skapa något eget tillsammans, har hon sagt till Aftonbladet.

Annons

Niclas Wahlgren, 56, har varit hemlighetsfull om sitt kärleksliv men de senaste uppgifterna gör gällande att han ska vara singel.

Alexander Rybak och Malin Johansson, 2011

Alexander Rybak och Malin Johansson
Malin Johansson och Alexander Rybak ställde till med skandal.

Redan under säsongen som sändes 2010 spekulerades det om dansaren Malin Johansson och hennes dåvarande kändisadept Stefan Sauk. Kvällstidningarna skrev då att det ryktades att de var ett par även utanför dansgolvet – något som de själva förnekade, trots att de reste tillsammans och fortsatte umgås även efter säsongen.

Under säsongen 2011 dansade sedan Malin med norske artisten Alexander Rybak. Då blev det skandalrubriker, inte minst i vårt västra grannland, efter att de fångats på bild när de kysste varandra på en nattklubb i Stockholm.

Annons

Problemet var nämligen att Alexander var i ett annat förhållande samtidigt som Malin beskrev hur hon hade känslor för en annan kille.

– Jag har handlat väldigt fel, sa Alexander Rybak till norska Se och Hør.

– Vi är väldigt bra vänner, vi har varit nära varandra i flera månader. Det var väldigt dumt av oss båda. Men det är första och enda gången som det hänt, sa Malin Johansson till Expressen.

Alexander Rybak, 35, uppges i dag vara singel. Enligt Aftonbladet är Malin Johansson sambo med en man i Göteborg, tidningen skriver att paret fick sitt första barn 2016.

Molly Nutley och Calle Sterner, 2012

Molly Nutley och Calle Sterner
Molly Nutley och Calle Sterner dansade med varandra och fann kärleken – i alla fall tillfälligt.

I den sjunde säsongen av Let's dance förlorade 17-åriga skådespelerskan Molly Nutley och hennes sex år äldre danspartner Calle Sterner finalen mot Anton Hysén och Sigrid Bernson.

Annons

Men de vann i alla fall varandras kärlek – trots romansrykten under programmets gång dröjde det till hösten innan de bekräftade sitt förhållande.

– Jag gillade ju honom väldigt mycket redan under Let's dance, men då ville vi inte gå vidare med det eftersom det kunde gå fel. Då hade det blivit jobbigt, sa Molly till Aftonbladet.

– Jag är väldigt kär. Calle tar fram det bästa i mig. Han är min bästa vän och min pojkvän samtidigt. Och så har vi väldigt roligt tillsammans. Det är viktigt.

2014 berättade dock Molly Nutley att hon och Calle Sterner gått skilda vägar.

– Jag var för ung, jag behövde vara ensam och lära känna mig själv, förklarade hon i radiokanalen NRJ.

Molly Nutley, som hunnit fylla 26, har sedan dess hunnit vara förlovad med skådespelarkollegan Gustav Lindh och i dag lever hon med musikern André Sund, 32. Calle Sterner, 32, lever i dag med skådespelerskan Johanna Bohm Hermansson, 27.

Samir Badran och Sigrid Bernson, 2017

Samir Badran och Sigrid Bernson
Samirs och Sigrids relation slutade med en tuff dumpning.

Först var det många som trodde att romansryktena var en kupp. Men kärleken mellan artisten Samir Badran och dansaren Sigrid Bernson visade sig vara äkta – efter månader av spekulationer bekräftade de till slut sitt förhållande i augusti 2017.

Annons

– Media skrev om oss och att vi var tillsammans. Jag ville inte ge media det här. Jag vill att mitt privatliv ska vara privat, men det helt jävla omöjligt, för folk började ta kort på oss, folk började filma oss och folk spekulerade i om vi var tillsammans, sa Samir i ett Youtube-klipp.

Två år senare var relationen över – något som Sigrid Bernson meddelade i ett hjärtskärande inlägg på Instagram. Tidigare i år berättade Samir Badran i Framgångspodden om uppbrottet och avslöjade då att han dumpade Sigrid på spahotellet Yasuragi.

– Mina känslor svalnade ganska snabbt, och just under den tiden så var jag inne i gamet. Jag tyckte att andra grejer var roligare än förhållanden. Som svar på frågan, så var det bara att jag helt enkelt inte var kär längre, så jag valde att avsluta. Det var på Yasuragi jag gjorde slut. Jag kände att jag inte klarade mer, jag ville inte mer. Jag låg vaken hela natten och när hon vaknade på morgonen sa jag att jag ville göra slut, berättade han i podden och sa samtidigt att de inte haft någon kontakt sedan uppbrottet.

Annons

Samir Badran, 31, lever numera tillsammans med Julia Sundquist, 24. I fjol friade han till henne under uppmärksammade former – mitt under en direktsändning av ett annat tv-program, Talang.

Robin Bengtsson och Sigrid Bernson, 2019

Robin Bengtsson och Sigrid Bernson
Sigrid fann återigen kärleken i programmet – nu lever hon med Robin Bengtsson.

Sigrid Bernson gick i sin tur vidare från uppbrottet genom att återigen medverka i Let's dance. I den fjortonde säsongen parades hon ihop med artisten Robin Bengtsson och det visade sig vara ett riktigt lyckokast.

Sigrid fann återigen kärleken på jobbet – även om det också den här gången dröjde innan hon och Robin bekräftade romansryktena. Först på julafton 2019 delade de med sig av sin kärlekslycka då Sigrid publicerade en bild på Instagram där de kysste varandra.

Robin Bengtsson, 31, och Sigrid Bernson, 32, har sedan dess hunnit köpa hus tillsammans utanför Stockholm.

Annons

– Det är helt fantastiskt att ha hus, vi har lagt så mycket tid på huset och donat i trädgården. Vi har bland annat renoverat och målat, har Robin sagt till Expressen.

Han har sonen William från ett tidigare förhållande och när han nyligen svarade på sina följares frågor på Instagram avslöjade han parets drömmar om en större familj.

"Hoppas på att livet ser ut typ som nu, fast med fler barn, större båt och fler gig och mindre corona", svarade Robin Bengtsson på en fråga om livet om fem år.

Dansarna som fallit för varandra

Linn Hegdal och Filip Lamprecht
Linn Hegdal vann den senaste säsongen tillsammans med Filip Lamprecht. Privat lever hon med en annan av dansarna – Jacob Persson.

Under de 15 år som Let's dance har sänts har den uppmärksamme tittaren också märkt att det finns flera par bland programmets proffsdansare. Malin Watson, 49, och David Watson, 52, är gifta sedan många år och har två söner tillsammans – Malin dansar forfarande i programmet medan David har jobbat med produktionen.

Annons

Dansarna Jonathan Näslund, 35, och Oksana Spichak Näslund, 34, är också gifta och har även de två barn tillsammans.

Linn Hegdal, 26, och Jacob Persson, 26, är också ett par – något som fick förklaras flera gånger under årets säsong då hon dansade med Filip Lamprecht, 24. Det ryktades nämligen att Linn och Filip, som då var tillsammans med 26-åriga Peg Parnevik, hade en romans.

"Det räcker nu! Jag har fått nog. Jag är i en relation med Filip, Linn är en relation med Jacob. Om jag ser en till kommentar eller meddelande om det kommer jag börja bli otrevlig", skrev Peg på Instagram i våras.

Några veckor senare meddelade Peg och Filip att deras förhållande var över.

Foto: TT

Annons