Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Leif GW blir ärlig när han provsmakar TV4-kockens mat i Nyhetsmorgon: "Det här var..."

05 mar, 2024, 07:00 
Leif GW Persson blir ärlig när han provsmakar kockens mat i Nyhetsmorgon – efter den sylvassa sågningen.
Annons

Den folkkära författaren och kriminologen Leif GW Persson har ett mycket omtyckt inslag i Nyhetsmorgon, där han diskuterar aktuella krimfall.

Dessutom får han – om lusten faller sig på – provsmaka stjärnkockarnas mat i sändning. Här är hans ärliga ord om Erik Videgårds middag.

5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Leif GW Perssons ärliga ord om maten i Nyhetsmorgon

Den som är en flitig tittare av Nyhetsmorgon vet att det inte är självklart att Leif GW smakar på maten i programmet. Allt som oftast tackar han nej, men lockar menyn slår han sig ned. Så var fallet under söndagens sändning.

Annons

– Vi börjar med en onigiri, det är en sushi-variant där man bakar in saker inuti. I den här finns det räkor, kimchi och koreansk kryddning. Och sen är det furikake i riset, det är sjögräs och sesamfrön – en riskrydda, säger Erik Videgård när han presenterar förrätten.

Den svårcharmade Leifs dom?

– Det var väldigt gott!

Leif GW Persson dissar kocken i Nyhetsmorgon

Huvudrätten var shortribs med potatis, vilket är revbensspjäll från kossa. I detta fall en 21-årig mjölkko, berättar Erik.

– Revbenspjällen är lite tjockare än från en gris, och det här använder man tyvärr inte så ofta. Det är väldigt mycket smak i köttet även fast det tar tid. En oxfilé är 2% av djuret – resten måste vi också ta hand om, anser jag.

Även det föll Leif GW i smaken:

– Det här var mycket gott!

Efter en stund börjar Leif mumsa på förrätten, onigirin, igen.

– Det här var mycket bra! Det var perfekt. Den här kimchin i kombination med räkorna – perfekt, utbrister han.

Ja, ett riktigt toppbetyg till Erik Videgård. När Fredrik Andersson lagade mat till Leif för ett par veckor sedan föll det inte kriminologen i smaken – så Leif är alltid brutalt ärlig när han ger sin dom.

Foto: TV4

Annons