Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här brister gästen plötsligt i gråt – Tilde tvingas agera i sändning

03 apr, 2023, 13:00 
AvFelicia Plåt
Tilde de Paula Eby
Tilde ryckte in för att hjälpa gästen att lugna ner sig. Foto: TV4

Tilde De Paula Eby hjälpte gästen i direktsändning.

Annons

Tilde de Paula Eby är en av Sveriges mest folkkära TV-profiler. Med 30 års erfarenhet i TV-rutan har hon rapporterat nyheter och underhållit hela svenska folket. Hon har synts i program som TV4:as Nyhetsmorgon och Let´s Dance.

Just nu är hon en av programledarna för TV4:as nyhetsprogram Efter fem. Ett program som ständigt intervjuar intressanta gäster och diskuterar dagsaktuella ämnen.

Så utnyttjas kändisar på internetBrand logo
Så utnyttjas kändisar på internet

"Beskriver ren tortyr"

I senaste programmet av Efter fem diskuterade de ämnet våld mot kvinnor. Tilde intervjuade gästen Sara Hultén som har skrivit boken "När rädslan besegras så kommer modet" som handlar om hur hon under två års tid blivit utsatt för våld av sin dåvarande pojkvän.

Annons

Sara träffade mannen via nätet och de blev snabbt förälskade i varandra. Men bara efter ett halvår gick det snabbt utför och det tog en hemsk vändning i relationen. Sara blev utsatt för både psykiskt och fysiskt våld av den 35-åriga mannen.

– Det här är en bok där du sida upp och sida ner egentligen beskriver ren tortyr, säger Tilde i programmet.

Tilde de Paula Eby
Just nu kan man se Tilde i Efter fem där de intervjuar olika intressanta personer.

Tilde ryckte in

Under intervjun berättade Sara om sin starka historia som väckte många känslor och tillslut kunde hon inte hålla tillbaka tårarna. Då ryckte Tilde in. Hon gick fram till Sara och kramade om henne.

– Det är ingen fara, bara andas, säger Tilde samtidigt som hon kramar om Sara.

Annons

Hon hjälper Sara att andas och att lugna ner sig genom att låta henne berätta om varför hon är där.

– Du får andas nu, jag tycker att det är helt otroligt. Jag har läst din bok, jag har läst varenda ord och det är otroligt att du sitter här idag och att du orkar berätta. Och jag vet varför du gör det, jag vet att du sitter här för att du vill hjälpa andra, säger Tilde.

Annons