Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här får gästen rycka in i Tilde – fick lösa den panikartade situationen: "En riktig kris"

12 aug, 2023, 13:00 
Felicia Plåt
Tilde
Sista avsnittet av Tilde sändes i fredags. Foto: TT

Ernst fick rycka in när Tilde fick ett litet problem innan sändning.

Annons

Tilde de Paula har verkligen gjort sig ett namn i Sverige. Under flera år har hon varit en av våra mest populära journalister och programledare. Från sin start i TV4-huset 1997 har hon varit en självklar programledare för flera program.

Tilde De Paula Ebys stilresa genom årenBrand logo
Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren

Tildes sommarprogram

Hon jobbade som en av de rullande programledarna för Nyhetsmorgon under många år men har nu gått över till eftermiddagsprogrammet "Efter fem", där de diskuterar och uppmärksammar de senaste nyhetshändelserna och bjuder in intressanta gäster.

Under sommaren har även Efter fem-gänget semester vilket många såklart tycker är tråkigt, men alla Tildes fans behöver inte hänga läpp. Under sommaren leder hon nämligen sin egen talshow, "Tilde".

Under sju veckor har hon bjudit in gäster och fantastiska artister som bjudit på musik. Och under gårdagen sändes det sista programmet för denna sommaren. Det har varit en säsong med flera roliga gäster och trevliga samtal från den rosa soffan på junibackens terass.

Annons

Sista avsnittet för i år

Under det sista avsnittet var det inte sämre utan vi fick se gäster som Helen Sjöholm, Johanna Nordström, Shiva Niavarani och Petter, som även avslutade säsongen med ett maffigt medley av hans största hits.

En annan person som var på plats, som vi inte har sett så mycket av på senaste, var ingen mindre än härliga Ernst Kirchsteiger. Han har haft ett paus på ett år men meddelade att han nu är tillbaka i TV-rutan. I höst kommer vi se honom i hans nya program "Hemma med Ernst".

Ernst fick rycka in – efter Tildes kris

Ernst är känd för sina påhittiga ideer och hantverk. Vilket kom väldigt bra till hands bakom kulisserna under fredagen. Tilde var nämligen med om en lite kris precis innan programmet startade.

– Det höll på att bli en riktig kris, jag hade ett hål i baken, säger Tilde och skrattar.

Ernst
Ernst fick sy Tildes byxor. Foto: TT

Ernst fortsätter att berätta att det blev panik i produktionen och de frågade om det var någon som kunde sy Tildes byxor, men ingen kunde, men då fick Ernst rycka in.

– Jag sa "ge hit byxorna, jag syr dem", hur svårt ska det va, vi har alla haft syslöjd, säger Ernst samtidigt som de visar bilder på när han sydde Tildes byxor innan sändningen.

– Och jag har inget hål i byxorna längre, sa Tilde med ett leende.

Det var tur att de hade fixaren Ernst på plats som kunde rädda situationen. Nu ser vi fram emot att se honom fixa ännu mer i sitt egna program i höst!

Annons