Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här konfronteras Anders Öfvergård av Bianca om köttstölden – inte överens: "Aldrig stulit"

29 okt, 2023, 11:00 

Anders Öfvergård blev tidigare i år dömd för köttstöld – men han håller inte med.

Annons

Anders Öfvergård slog igenom som Arga Snickaren i Kanal 5, och har haft en framgångsrik karriär. Men de senaste månaderna har kantats av turbulens, inte minst efter att han i augusti dömdes för en köttstöld.

Nu berättar han om domen i Bianca Ingrossos talkshow.

Bianca Ingrossos pengar – miljonbeloppen i lön och företagBrand logo
Bianca Ingrossos pengar – miljonbeloppen i lön och företag

Bianca Ingrosso konfronterar Anders Öfvergård om köttstölden

Det var i somras som Anders Öfvergård stoppades vid en Ica-butik med fem förpackningar kött i kassen, varav två saknades på kvittot. Han dömdes senare till ringa stöld och 40 dagsböter till en totalt summa av 40 000 kronor.

Vid tillfället hade han använt en självskanningsmaskin, och nekar själv till brott.'

– Jag har ingen intention att gå in och sno. Antingen är det fel på blippen eller också är det ett mänskligt fel, och då vill jag självklart ställa det tillrätta, har han sagt till Expressen.

Annons

När Anders gästar Bianca Ingrossos talkshow går hon försiktigt in på ämnet när han slagit sig ned i soffan.

– Du, vi måste ju prata lite om elefanten i rummet. Får man det?

– Ja, det var ju trevligt alldeles nyss... skojar Anders.

Bianca fortsätter:

– För det har ju varit gigantiska rubriker i somras. För du dömdes för att ha stulit kött, köttbitar inför midsommar, i en självscanner på Ica.

Anders Öfvergård och Bianca Ingrosso i Biancas talkshow
Anders Öfvergård berättar om den turbulenta tiden i BIANCA.

Anders Öfvergård om tuffa tiden efter skandalen

Anders berättar ännu en gång att han inte är överens med den dom som föll. Han menar att det var ett misstag, men att han gör bäst i att betala sina dagsböter och blicka framåt.

– Ja, men jag känner så här att... Jag har aldrig stulit något i hela mitt liv. Inte ens en plockgodis. Och jag är liksom också känd bland mina vänner som att jag gillar att betala. Så jag tänker att, jag har fått den här domen, jag håller inte med om det. Men för mig som offentlig så känner jag att det liksom inte är värt att gå vidare. Jag får betala det här och så får jag gå vidare, säger han i programmet.

Annons

Anders Öfvergårds rättgång gick också att följa på Youtube, och Bianca Ingrosso frågar hur det kändes att allt skedde så offentligt.

– Ja, men jag mådde jävligt dåligt ett tag där. Nej, men det är jobbigt. Och det är vad man än gör, det vet ju du med. Vilket steg man än tar, säger Anders.

– Det är därför jag också känner att det är inte bara för mig det blir jobbigt. Det är för mina fantastiska fyra barn och min fru. Jag tycker att det är när de går på barnen då blir det liksom för bökigt.

BIANCA sänds söndag 29 oktober klockan 21:00 på Kanal 5 och streamar även på discovery+.

Foto: Discovery+

Annons