Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här ryter Steffo till efter gästens medverkan – försvaras av Sofia Geite

26 sep, 2022, 19:00 
AvIbraheem Alsalman
Steffo Törnquist har ett stort musikintresse.
Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Steffo Törnquist, 66, behöver knappast en presentation. Han är kanske TV4:s största profil och har jobbat där i drygt 30 år. Först startade han en talkshow "Steffo – din röst i natten". Och 2000 tog han över som programledare för det numera omåttligt populära Nyhetsmorgon.

Nyligen meddelade 66-åringen att jobbet tär på krafterna. Han erkände att det är dags att trappa ned och tacka nej till jobb.

Steffo ledde Nyhetsmorgon i fredags förra veckan tillsammans med kollegan Sofia Geite. Bland gästerna fanns veteranerna Svenne Hedlund (Hep Stars), Clabbe af Geijerstam (Ola & The Janglers) och Lennart Grahn (The Shanes).

Steffo Törnquist har ett stort musikintresse, vilket också märktes under intervjun. Trion är idag aktuella med en höstturné med showen ”Hits Of The 60´s”. Totalt blir det 14 konserter över hela landet i höst med start i Gävle den 13 oktober.

Annons

Steffo ryter till – säker på sin sak: "Jag hävdade"

Steffo hade de som idoler när han växte upp, och passade då på att dela med sig av några minnen med dem. Steffo hävdade att Svenne Hedlund sjungit en speciell rad i hitlåten ”Farmer John” från 1965 som toppade de svenska listorna det året.

– En liten grej innan vi slutar. Vi hade ju rockgubbarna här, bland andra Svenne Hedlund, Hep Stars. Han sjunger ”Farmer John”. Jag hävdade då att det var någonting före ”Farmer John”. ”Nej, jag sjunger Farmer John” sa han då.

Steffo nöjde inte sig med det. I slutet av sändningen spelade han upp en låt för att bevisa att han har haft rätt hela tiden och att Svenne Hedlund – som menade det motsatta – hade fel.

– Låt oss nu spela upp några sekunder så ska vi avgöra om det är någonting före.

Kollegan Sofia Geite kände sig manad att bryta in och försvara Svenne eftersom han hade hunnit lämna studion.

– Vad svarade Svenne på din fråga? ”Jag sjunger inget innan”. Jag tror inte det är Svenne som sjunger innan, säger hon.

Annons

Vem som har rätt eller fel låter vi vara osagt. Men Steffo Törnquist verkade onekligen vara säker på sin sak.

Annons