Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sorayas "olämpliga" fråga får gästen att säga till ordentligt – blir helt paff

17 maj, 2024, 04:30 
Ebba von Mecklenbur och Soraya Lavasani
Det diskuteras brudklänningar i Nyhetsmorgon – och en fråga får gästen att tvärt sätta ner foten!
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Nyhetsmorgon är aktualitetsprogrammet som varvar högt med lågt och i onsdagens sändning diskuteras bland annat brudklänningar.

Allt i ledning av programledarna Soraya Lavasani och Anders Pihlblad som här gästas av etikettpanelen bestående av Ebba von Mecklenbur och Hugo Rehnberg.

Det är glada miner men en fråga får Ebba att strängt sätta ner foten, och hon får medhåll av parhästen Hugo!

Gästen säger ifrån på skarpen

Etikettpanelen är i studion för att diskutera vad man ska tänka på under festligheter som är förknippade med sommaren, som bröllop.

Soraya och Anders läser upp tittarnas frågor för panelen, och en, som berör olämplighet kring brudklänningars färger, väcker starka känslor.

Det är Soraya som läser upp frågan där avsändaren förbarmar sig över att hennes dotter vill bära en blå brudklänning på sitt bröllop, och inte vit.

Annons

"Ska vi vänligt påpeka att det är en olämplig färg?", avslutas insändaren med.

Något som får Ebba att se paff ut. Hon sätter tvärt ner foten och påpekar gång på gång att det inte finns något sådant som "olämplig" färg på brudklänningar:

– Du kan gifta dig i vilken färg som helst! Det här med vitt, det är faktiskt inte särskilt gammalt, det är inte mer än ungefär 100 år tror jag som vi använt oss av vita klänningar. Vill du ha en röd eller grön eller blå, spelar ingen roll. Det är du som är bruden, det är du som avgör vad du vill ha på dig.

Ebba von Mecklenbur och Hugo Rehnberg pratar med Soraya Lavasani och Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon
Ebba von Mecklenbur tvekar inte när hon får frågan om "olämplig" färg på brudklänning! Foto:Skärmdump TV4

Programledarnas reaktion efter gästens ord

Ord som får Soraya att säga "underbart" medan Anders inledningsvis verkar lite mer tveksam. Under Ebbas resonemang upprepar han "på ett bröllop?".

Men Ebba står stark i sin åsikt och det gör även den andra halvan av panelen Hugo. De är båda överens om att det absolut inte är ett etikettsbrott!

Gruppen börjar även diskutera drottning Camillas brudklänning när hon gifte sig med Charles, som var gråblå. . Anders undrar om det har att göra med att de båda varit gifta förut, men även det viftar Ebba bort:

– Förr gjorde man stor skillnad, det gör man inte i dag.

Foto: Skärmdump TV4

Annons