Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här säger Tilde de Paula ifrån när gästen avbryter henne i sändning: "Inte nu!"

19 feb, 2024, 08:00 
Tilde de Paula Eby hade en ovanligt pratglad gäst med sig i Efter fem-studion.
Annons

Det blev en nostalgichock av rang för en hel del tittare som slog på Efter fem för ett par dagar sedan. Tilde de Paula Eby gästades nämligen av barnidolerna Pytte Ravn och ankan Pytte, som gör comeback! Men en i duon var ovanligt pratglad...

Här är profilerna i "Efter fem"Brand logo
Här är profilerna i "Efter fem"

Anki och Pytte försvann – nu gör de comeback

Många 90-talister (och senare) växte upp med duon Anki och Pytte i rutan. Buktalaren Pytte Ravn ihop med dockan Anki lyckades under sent 90-tal sälja in idén om ett eget barnprogram till SVT – och det blev succé. I Efter fem berättar Pytte om vad hon tror är nyckeln till framgång:

– Gissningvis är det att jag inte konstlar till någonting. Och jag tror på det jag gör, jag tror på Anki och att hon är en del av en vardag.

Anki och Pytte i Efter fem
Foto: TV4

Det gjorde totalt fyra säsonger, och utsågs år 2001 till Nordens bästa barnprogram. Ja, under en period blev Anki och Pytte såpass kända att brevlådan fylldes med post från fans och Pytte blev igenkänd på stan.

Annons

Men de senaste åren har det varit tyst från den folkkära duon. Tills nu! I julas drog Anki och Pytte igång en lucköppning på sociala medier som direkt gick hem i stugorna, och nu gör de storslagen comeback med en show på Ronneby Brunn den 31:a mars.

– Det handlar lite om en stand up-komik med en anka. Man får känna igen jättemycket, och sen är det varvat med musik och sång på scenen. Jag skriver sånger, och en musiker är med på scen, berättar Pytte i Efter fem.

Här avbryter gästen Tilde de Paula i sändning

I början av intervjun i Efter fem satt ankan Anki med i studion, men hon fick lämna snabbt – kanske var det för att Anki hade svårt att vänta på sin tur. När Tilde de Paula pratar flikar Anki nämligen in, gång på gång.

– Ni ska få berätta vad ni har hållit på med under den här perioden (när de inte synts i rutan, reds amn.), börjar Tilde men blir avbruten:

– FÅR JAG BERÄTTA?, utbrister Anki.

–...Men inte nu!, svarar Tilde med ett skratt.

– Vad heter du?, frågar Anki därefter.

– Tilde heter jag!

Intervjun fortsätter sedan utan Anki, och kanske var det bäst så.

Foto: TV4

Annons