Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här vägrar På spåret-vinnaren svara – efter Jenny Strömstedts förbjudna fråga i sändning

26 nov, 2022, 16:00 

När På spåret-deltagren, och före detta vinnaren gästade Nyhetsmorgon ville hon inte svara på Jennys fråga.

Annons
Unika filmen: Här är alla deltagare i ”På spåret” 2022!Brand logo
Unika filmen: Här är alla deltagare i ”På spåret” 2022!

Trots sina 33 säsonger i rutan går SVT:s hetaste frågesportsprogram som på räls. Det handlar såklart om långköraren, bokstavligt talat, På spåret.

Allmänbildade profiler gör upp varje vecka i kupéerna och efter hårda dueller står två tappra vinnare kvar i slutet. Nu har årets säsong dragit igång, och Cecilia Düringer som tävlar gästade Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon.

Tittarna rasar efter beslutet för På spåret

Med Fredrik Lindström och Kristian Luuk i spetsen fortsätter tävlingsprogrammet att gå hem i stugorna. Men årets säsong är bara ett avsnitt in, och har redan hamnat i trubbel.

Eftersom fotbolls-VM pågår för fullt borta i Qatar har en ändring skett i tv-tablån, och under gårdagen lyste På spåret med sin frånvaro i ettan. Istället sänds avsnittet på lördagen – något som fick många tittare hemma i sofforna att se rött.

Annons

"Hur fan kan SVT flytta på spåret till en lördag (!!) pga fotbolls-vm i Qatar?? Borde vara en nationell skandal" Skriver en användare på Twitter.

Ingen vidare respons alltså – och det riskerar att bli värre. SVT har tidigare förklarat för Svensk Dam om fler planerade omkullkastningar:

"Förutom sändningen lördag 26 november så kommer vi inte ha någon sändning 9 december (blir därmed två veckor mellan program 3 och 4)."

Men motgångarna trots, kommer det av allt att döma bli en succéartad säsong. Bland de modiga deltagarna återfinns taggade nykomlingar och rutinerade rävar. Fjolårets vinnarduo Jonatan Unge och Cecilia Düringer har vässat geniknölarna – och gör sig redo att försvara titeln.

Vinnarna av På spåret 2021/2022 Jonatan Unge och Cecilia Duringer
Nu är frågan om de får behålla statyetterna ett år till.

Jenny Strömstedts förbjudna fråga i sändning

Men det är inte bara i tågkupén vi hittar Cecilia. Till vardags jobbar hon med P3 Historia, och är även utbildad lärare. Det passade sig därför alldeles utmärkt att Nyhetsmorgon ringde in henne för en historielektion.

Annons

Fårets historia stod på schemat, och ett lärorikt samtal passade Jenny Strömstedt på att kuppa in en fråga, som inte fick särskilt mycket gehör:

– Nånting helt annat, du nämnde lanolin (ett slags fett som utvinns ur fårull, vår amn.) Jag vill minnas att det var en fråga i På spåret en gång, säger Jenny.

Det är däremot ingeting Cecilia kan minnas vid.

– Tänker du att jag minns alla frågor i På spåret?

– Ja, det verkar så, med tanke på att du vann hela tjotaballongen en gång. Nu är du med i år igen.Kan du råka läcka lite här av hur det har gått hittills? frågar Jenny hoppfullt.

Men här säger Cecilia stopp, av förklarliga skäl. Det är ju förbjudet att avslöja hur det ska gå i programmet innan det sänts.

–Mina läppar är förseglade, som om de vore med lanolin igenklistrade.

Cecilia Duringer gästade Nyhetsmorgon

Foto: TT/Instagram

Annons