Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här visar Kristin Kaspersen upp arvet efter Lill-Babs – legat gömd i 55 år

27 jun, 2023, 08:30 

Kristin Kaspersen är känslosam.

Annons

Det var 2018 som den så folkkära Barbro "Lill-Babs" Svensson lämnade jordelivet, med ett enormt tomrum. Hennes tre döttrar,Kristin Kaspersen, Monica Svensson och Malin Berghagen gör allt i sin makt för att hålla minnet efter henne levande, bland annat genom en bok.

Nu visar Kristin Kaspersen upp arvet från sin mor, som gör följarna känslosamma.

Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

Malin Berghagen om saknaden efter Lill-Babs

Lill-Babs bortgång var hastig. Hon åkte in på sjukhuset till följd av hjärtsvikt, och väl på plats fick hon ett cancerbesked. Bara en månad senare avled hon, och lämnade ett Sverige i sorg.

2022 släppte systrarna boken Vår mamma Lill-Babs. Det var trions författardebut ihop, och resultatet blev en oerhört personlig och närgången bok om sin älskade mor.

Annons

– Det var mycket känslor men det var också bra att gå in i de känslorna. Man känner ju förstås en saknad och man förstår ännu mer vilken fantastisk människa hon var, sa Malin Berghagen till Svensk Dam i samband med lanseringen.

– Hon är med i hjärtat hela tiden. Jag har en plats vid mitt skrivbord med ett fotografi på mamma och mormor. Jag har ett ljus som brinner hela tiden.

Kristin Kaspersen visar upp arvet efter Lill-Babs

Det är långt ifrån det enda sättet systrarna hyllar sin mor. Malin Berghagen har köpt en gård på Järvsö, samma ställe där hennes älskade mamma Lill-Babs levde i princip hela sitt liv.

Och nu visar Kristin Kaspersen upp en kär ägodel. Hon poserar i ett tvådelat jeans-set, som har en alldeles särskild historia.

"Min midsommardräkt är på! (Mammas, som hon hade när hon var runt 30 år på ett skivomslag❤️)" skriver hon.

Den har alltså legat undanlagd i drygt 55 år, och Kristin bär den med stolthet. Följarna är märkbart rörda över plaggen.

"Så roligt att ni sparat kläderna. Din mamma tittar ner o ler helt säkert! Ha en fin midsommar" Skriver en följare.

Foto: TT

Annons