Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harald Treutiger tillrättavisad av kung Charles butler: “Så mycket skit”

07 sep, 2023, 14:00 
AvGabriella Hall

Treutigers starkaste minne från resan är mötet med butlern.

Annons

Om någon kan lära Harald Treutiger och resten av gubbgänget, i kanal 5:s nya program "Bättre sent än aldrig", vett och etikett är det kung Charles tidigare butler.

Varningen till kung Charles: ”Svagare än man tror”Brand logo
Varningen till kung Charles: ”Svagare än man tror”

När Harald tillsammans med de andra medverkande reser runt i världen hamnar de i flera oväntade situationer. Harald minns en händelse som särskilt sticker ut från inspelningen av programmet. Det rör sig om ett möte med en man som Harald beskriver som ”Storbritanniens Magdalena Ribbing”. En man som är expert på stil och vett alltså. Gemensamt för de två är också att de båda har haft koll på sina kungligheter. Men till skillnad från Ribbing har mannen i fråga inte jobbat för någon dagstidning. Han har jobbat för den nu regerande brittiska monarken.

Annons

– En situation som jag tyckte var väldigt kul var när vi var i Skottland och träffade på en en gubbe som tidigare jobbat som butler för kung Charles, när kung Charles var prins Charles, säger Harald Treutiger till Expressen.

Treutiger underhåller på äldreboende året alla resor ställdes in. Nu har han gjort livets resa.

Harald Treutigers lärdomar

Kunde kung Charles butler lära gänget att bete sig?

– Han var ju då en så kallad etikettexpert och han tyckte att han skulle sätta lite hyfs på de här slashasarna från Sverige. Hur man för sig i sina salonger och det var ganska roligt eftersom en del av oss inte var så bra på det. Men det fanns ett stort intresse och han var en jävla skön karaktär, säger Harald.

Det Harald tar med sig från mötet med butlern verkar först och främst inte vara vett och etikett. Snarare något i stil med "borta bra men hemma bäst". I alla fall när det kommer till ”den där löjliga engelska överklassen som man ser på tv”.

Annons

– Det fanns så mycket skit som de måste förhålla sig till för att platsa. Det är skönt att vi har lite mer avslappnad attityd i den svenska medelklassen.

Premiär för "Bättre sent än aldrig"

Vad är det för nytt program Treutiger är med i egentligen? Vilka är med i gubbgänget? Nu är det god tid att besvara dessa frågor, men som vissa brukar säga "bättre sent än aldrig".

Utöver Harald Treutiger består gänget av Claes Malmberg, Thomas Ravelli, Kjell Bergqvist och Peter Magnusson. I själva gubbgänget går det inte riktigt att räkna in sistnämnda Peter Magnusson. Han står som ensam yngling.

I första avsnittet som nyss hade premiär reser de till Marocko. Därifrån fortsätter den trettio dagars långa resan där gänget tillsammans betar av sin bucketlist. Mötet med butlern är en av många oväntade situationer programmet har att bjuda på.

Foto: TT

Annons