Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kritik mot Calle Schulman: "spottat på oss"

27 apr, 2020, 18:00 
Bröderna Alex och Calle Schulman
Bröderna Alex och Calle Schulman
Expressens store profil Alex Schulman är i blåsväder. Även hans bröder Niklas och Calle Schulman är indragna.
Annons
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärldenBrand logo
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden

Calle Schulman och hans bror Alex Schulman är vana vid kontroverser. När de drev humorsajten 1000 apor avlöste skandalerna varandra – och törsten efter konflikt verkar inte vara stillad.

Calle Schulman i bråk om corona

Det fick vi se prov på i ett av Calles senaste inlägg på Instagram. Där la han upp en bild på en middag han ätit på Stureplanskrogen Sturehof tillsammans med Alex och deras bror Niklas.

Bilden lockade fram ilskna reaktioner från människor som menade att Schulman-bröderna borde veta bättre än att umgås ute på lokal under coronakrisen. Calle bet tillbaka – även när en upprörd kvinna skrev att hennes irritation bottnade i att hon själv jobbar inom vården.

“Byt jobb”, skrev Calle Schulman då.

Annons

“Calle tror sig ha frikort att spotta på oss som arbetar inom vården”, skrev en sårad användare.

Calle Schulman: “Det var dumt av mig”

Nu har Calle författande en förklarande text på samma plattform, i vilken han ber om ursäkt för sina övertramp.

“Oavsett om man missförstår med flit för att skapa konflikt eller inte vill jag understryka min stora respekt för vårdpersonalen. Det är det första jag vill säga. Några har fått intrycket att jag ger hela arbetsgruppen skit. När jag på en kommentar skrev: “Skit ska ha skit” så syftade jag på att när människor – oavsett yrke – är otrevliga, osakliga, hotfulla etc i kommentarer så blir jag otrevlig tillbaka. Det är dumt av mig. Men jag ÄR inte nåt helgon som kan le när nån pratar om mina barn i ett kylrum som reaktion på att jag åt middag på en gles uteservering. Jag har inte den förmågan. Hon som skrev så råkar jobba inom vården och jag står fullt ut för att man inte borde göra det om man har en sån människosyn. Det där med mina barn fick mig helt ur balans – det erkänner jag. Det finns mycket aggressivitet där ute nu. Den här gången råkade jag trigga i gång det för att jag provocerade med att äta ute. Jag tar till mig det. Jag underskattade hur mycket ilska som finns nu och blev själv en del av den”, skriver Calle.

“Jag ska göra mitt allra bästa för att sluta ge skit till skit samt tänka på hur jag uttrycker mig för att inte framstå som arrogant. För vi har alla viktigare saker att tänka på nu. Så snälla – undvik att skriva massa arga hårda saker nu. Mejla mig hellre om det verkligen kliar.”

Annons