Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Helen Sjöholm ryter till mot Tommy Körberg i direktsändning: ”Lägg av”

18 apr, 2023, 10:00 
AvFelicia Plåt
Helen Sjöholm och Tommy Körberg
Helen och Tommy kommer spela tillsammans i musikalen Änglagård. FOTO: TV4

Helen Sjöholm håller inte med Tommy Körberg i Nyhetsmorgon.

Annons

Helen Sjöholm och Tommy körberg är två av Sveriges absolut största röster. De har båda två långa och framgångsrika karriärer som artister och skådespelare. Under åren har vi sett de två sångfåglarna stå på scen ihop flera gånger. Och de har skämt bort det svenska folket med spektakulära duetter och vacker musik.

Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagarBrand logo
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagar

Nu kommer kollegorna och vännerna ännu en gång att stå under samma strålkastare. De ska nämligen medverka i musikalen "Änglagård" på Oscarsteaterns scen.

Filmsuccén blir musikal

Det var 30 år sedan Collin Nutleys films Änglagård gjorde braksuccé på bio-duken med Helena Bergström och Richard Wolff i huvudrollerna. Filmen gick rakt in i svensk filmhistoria och vann tre guldbaggar samma år.

Annons

Nu kommer vi kunna se stjärnorna återberätta historien som musikal. Helen kommer spela den spända Rut som har mycket att förlora, som i filmen spelas av Viveka Seldahl. Medan Tommy spelar pensionären Gottfrid, som i filmen spelas av Ernst Günther.

– Det ska bli en ära att axla Vivekas rollfigur, det känns både lustfyllt och utmanande, säger Helen Sjöholm i ett pressmeddelande.

– Det ska bli roligt att få göra denna roll. Det handlar om att göra honom trovärdig så att publiken känner för honom, säger Körberg.

Helen Sjöholm och Tommy Körberg
Helen och Tommy har jobbar ihop i flera år. FOTO: TV4

Under helgen gästade musikalstjärnorna TV4:s Nyhetsmorgon för att diskutera den nya musikalen. Men mitt under intervjun röt Helen till mot Tommy.

Helen ryter till

Det var när programledaren Maria Forsblom frågade om duon känner någon press att de måste leverera när de står på scen. Då Tommy svarar snabbt:

Annons

– Nej.

Svaret fick Helen att skämtsamt ryta till.

– Men sluta Tommy, lägg av, säger hon och skrattar.

Sedan fortsätter diskussionen och Tommy menar att han är för gammal för att känna press, men Helen håller inte med. Hon fortsätter att berätta om hur hon ofta känner press inför framträdanden för att tillfredsställa publiken

– Nej, men det man kan känna är att det kostar ju en bit att gå och se den här föreställningen. Jag känner ibland när folk köper biljetter, att vi ska göra en föreställning som ska bli så pass stark och som ska få klinga kvar i människor att det ska kännas värt det. Då ska vi försöka leva upp till det. Det brukar mer vara en känsla man har runtikring, säger Helen Sjöholm och Tommy instämmer.

Änglagård har premiär hösten 2023.

Annons