Helena Seger – väntan blir olidlig

Helena Seger väntar på något stort. Något som kommer att få hela hennes familj att glädjas.

hHelena Seger och Zlatan Ibrahimovic är ett tajt partnerteam. Men nu när Zlatan skrivit på för italienska Milan har familjen fått sära på sig tillfälligt. Zlatan reser själv ner till kontinenten för att spela, medan Helena och sönerna Maximilian och Vincent för det mesta stannar kvar i Stockholm.

Helena Seger – nu behöver hon vänta

Man får anta att Helena och barnen har varit lite extra stolta över pappa Zlatan på sistone. Trots sin relativt höga ålder (39 är mycket för en fotbollsspelare) så fortsätter den högreste anfallaren att ösa in mål som om biologins lagar inte gällde honom.

Just nu leder han skytteligan i Serie A, före ett gäng spelare som är betydligt yngre än han själv. Men faktum är att Zlatan har en ännu större, historisk triumf på gång. Gör Zlatan bara tre mål till kommer han att stå på totalt 555 gjorda mål i sin karriär som A-lagsspelare. Då passerar han den brasilianska legenden Artur Friedenreich och blir den tionde meste målgöraren i fotbollshistorien. Han hamnar alltså på samma lista som storheter som Pelé och Romario.

LÄS OCKSÅ: Varning till Ewa Westling i Ockelbo – nu behöver prins Daniel vara orolig

"Helena tycker att det är roligt"

Helena Seger lever och verkar i Stockholm medan Zlatan är nere i Italien.

Fotbollsjournalisten Johan Larsson har följt Zlatan länge, men till och med han är häpen över svenskens framfart som 39-åring. Och han är övertygad om att även Helena njuter.

– Såklart att Helena tycker att det är roligt. Hon är ju van vid att hennes partner står för makalösa insatser på plan och passerar nya milstolpar hela tiden, men detta är trots allt något alldeles extra. Att en svensk ska finnas på den där topp tio-listan, det är på många sätt helt ofattbart, om man tittar på hur vi stått oss rent historiskt gentemot betydligt större fotbollsnationer. Nä, jag blir nästan mållös när jag tänker på det. Jag kan ändå tänka mig att Helena kommer att gå lite extra rak i ryggen dagen efter att det har skett. Det kommer att synas på henne. Hennes partner är trots allt ett idrottsligt unikum, en levande ikon.

LÄS OCKSÅ: Så var Walther Sommerlaths sista dagar i livet