Helena Segers hemliga makt över Zlatan – vännens ord som avslöjar allt

Helena Seger

Helena Segers makt över Zlatan Ibrahimovic avslöjas av ett nytt utspel.

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic har fått vänja sig vid en splittrad familj. Zlatan tillbringar stora sjok tid i Italien, där han öser in mål för storklubben Milan och bor deltid i ett lyxhotell i centrala Milano. Helena och sönerna Maximilian och Vincent har under hela den här tiden varit kvar i Stockholm.

Men blir det ännu ett år med två hem för Zlatan? Hans kontrakt med Milan går nämligen ut efter säsongen, och än så länge har den svenske jätten inte skrivit på något nytt avtal.

Helena Seger – hennes okända makt över Zlatan

Vi har dock fått tydliga signaler från båda parter att det blir minst ett år till.

– Vi kommer göra det vid rätt tidpunkt. Det kommer att hänga mycket på honom, på hans sinnesstämning och hans önskan. Så här långt har han visat att han vill stanna, har Milans sportchef Frederic Massara sagt om Zlatan och hans nya kontrakt.

Den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport skrev i samma veva att Zlatan mer eller mindre bestämt sig för att stanna i Milan en säsong till.

– Så länge det känns bra kommer jag att fortsätta. Mitt kontrakt går ut i juni och vi pratar om det, har Zlatan sagt till La Gazzetta dello Sport.

– Allt hänger på hur jag känner mig. Jag behöver tillföra kvalitet, inte bara mitt namn.

Men det är inte bara Zlatan som ska bestämma sig. Milans vd Ivan Gazidis påpekar mycket riktigt att även Helenas ord väger tungt i processen.

– Om han fortsätter spela så här, om han fysiskt orkar med och om hans familj accepterar att han fortsätter i Italien … varför inte fortsätta tillsammans?, säger vd Ivan Gazidis.

Helena Seger har stannat i Stockholm

Helena har stannat kvar i Stockholm för att ge deras barn en chans att etablera sig i Sverige.

Både Maximilian och Vincent har skrivits in på en privat skola på Östermalm. Mamma Helena, som är en deltagande mamma och bland annat fanns på plats när sönerna spelade i turneringen Gothia Cup i Göteborg, finns där för att stötta i pappa Zlatans frånvaro.

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan

LÄS MER: Anna Skipper lämnade Sverige utblottad – livet med nya kärleken

LÄS MER: Svenska skidlandslaget – bråken, skandalerna, kärleken och miljonerna