Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga mannen bakom Pernilla – verkar i det dolda

11 jul, 2023, 14:00 
Samuel Björn
Pernilla Wahlgren
Premiären av Allsång på Skansen lockade en nästan dubbelt så stor tv-publik som Lotta på Liseberg.

Tillsammans ger dem sig nu in i sitt andra framgångsrika samarbete. Kvinnan i rampljuset och mannen i skuggorna.

Annons
Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!Brand logo
Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!

Pernilla Wahlgrens debut som programledare för Allsång på Skansen har hyllats unisont över hela landet. Publiken har sjungit med, skämten har skrattats åt och publiksiffrorna har varit skyhöga. För vissa kan tonen i hennes manus kännas bekanta, och det finns sånt fall en anledning till det...

Mannen bakom manuset

För till sin hjälp med manusskrivandet inför Allsång på Skansen har Pernilla nämligen tagit hjälp av en gammal bekant, nämligen Edward af Sillén.

Edward är en svensk manusförfattare och regissör, kanske mest känd för sina insatser i Eurovision Song Contest både som kommentator för SVT samt manusskrivare 2013 och 2016 då tävlingen hölls i Sverige.

Utöver det har han även suttit i juryn för Talang 2021 och 2022, regisserat Guldbaggenominerade långfilmen En del av mitt hjärta samt regisserat Pernilla Wahlgrens föreställning Pernilla Wahlgren har hybris.

Annons

Pernilla berättar även att Edward och hon hämtat mycket inspiration från just den föreställningen i skrivandet utav manuset till Allsången.

– I alla fall de första programmen kommer vara ganska mycket i vår anda som vi har haft under ”Hybris”-showen, berättar Pernilla för Expressen

Edward af Sillén tillsammans med Måns Zelmerlöw inför deras kommentering av Eurovison Song Contest 2023.

Sparkad efter hån mot Pernilla Wahlgren

Långt innan Edward och Pernilla kände varandra hade duon en annan, inte lika positiv koppling till varandra. När Edward var 21 år gammal och precis fått sitt drömjobb som artistkoordinator på Melodifestivalen hände nämligen det värsta han kunde tänka sig.

Edward fick sparken efter att han skrivit hånfulla kommentarer online om just Pernilla Wahlgren:

"Pernilla har försökt i 20 år och säljer ändå inte", skrev han på gaytidningen QX:s debattforum på Internet bland annat.

Annons

– Allt raserade, det var fruktansvärt. Jag visste inte hur jag skulle komma in branschen, men när jag väl kom in och fick en chans på Melodifestivalen så sumpade jag den. Jag skickades hem. Jag kommer ihåg att vi kom till Göteborg, första deltävlingen och då hade det här smällt till i pressen, att jag var den här icke namngivna ”SVT-chefen” som hade skrivit skit på nätet. 21 år. Skämt som inte funkade, på nätet. Då fick jag åka hem, säger Edward af Sillén i programmet.

Men tiden läker alla sår som man brukar säga, och kolla på dem nu! Vattnet har runnit under broarna och Pernilla och Edward går in i sitt andra framgångsrika samarbete ihop i ett av Sveriges mest folkkära tv-program.

Annons