Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga planen på Idrottsgalan för sjuka Sven-Göran Eriksson: "Vi kommer att..."

22 jan, 2024, 16:30 
Sven-Göran Eriksson

Idrottsgalan har en hemlig plan för sjuke ikonen Sven-Göran Eriksson.

Annons

Sven-Göran Eriksson försatte en hel idrottsvärld i ett tillstånd av vemod när han gästade Söndagsintervjun i P1 och berättade om sin sjukdom.

– Alla förstår ju att jag en sjukdom som inte är bra, och alla gissar att det är cancer och det är det, säger han i intervjun och berättar att han i bästa fall har ett år kvar att leva, sa "Svennis".

– Jag vet väl på ett ungefär, att kanske i bästa fall ett år, i sämsta fall lite mindre, eller i bästa fall kanske ännu längre.

TV: Hör ”Svennis” ord om tuffa skilsmässanBrand logo
TV: Hör ”Svennis” ord om tuffa skilsmässan

Idrottsgalan: Planen för Sven-Göran Eriksson

Otroligt tråkiga nyheter från 75-åringen, som kanske är mest känd för sin tid i IFK Göteborg, italienska Lazio och som förbundskapten för Englands landslag.

Sven-Göran Eriksson
Sven-Göran, vilken man, vilket liv!

Efter beskedet har det strömmat in kärlek till Svennis från resten av idrottsvärlden. Och det är inte slut än.

Annons

I kväll måndag kommer Sven-Göran Eriksson gästa Idrottsgalan, det årligt återkommande evenemanget där svenska idrottsprestationer prisas och lyfts fram. Han ska sitta vid honnörsbordet, bord nummer 26. Där kommer även friidrottstjärnorna Armand Duplantis, Daniel Ståhl och Fanny Roos sitta, tillsammans med prins Daniel, Hanna Stjärne (vd för SVT), Erik Strand (f.d. generalsekreterare i Riksidrottsförbundet och ordförande på Svenska Spel) och Stefan Bergh (nuvarande generalsekreterare på Riksidrottsförbundet).

Idrottsgalans vd: "Kan inte gå in på"

Dessutom planeras något slags hyllning för Svennis. Men exakt vilken sorts tribut är än så länge en hemlighet, berättar Stephan Rimér, Idrottsgalans vd.

– Vi kommer att uppmärksamma att han är här. Mer än så kan jag inte gå in på, säger Stephan när Svensk Dam ringer upp.

Svennis kommer att kunna samtala med flera gamla vänner och bekanta på galan.

– Jag har inte pratat med honom personligen, men dialogen har varit bra. Jag har förstått att han ser fram emot att komma, säger Stephan.

Idrottsgalan sänds i SVT på måndag vid 20.00.

Annons