Hemliga uppgörelsen i Så mycket bättre avslöjas – det tittarna inte får se

Hemliga uppgörelsen i Så mycket bättre avslöjas – det tittarna inte får se

Så mycket bättre är ett av Sveriges mest uppskattade program. Men det är mycket som tittarna inte får se. Nu avslöjas TV4:s hemliga uppgörelse med artisterna.

Här är deltagarna i "Så mycket bättre" 2021!
Slå på ljud

TV4 levererar ytterligare en tittarsuccé med en 12:e säsong av Så mycket bättre. I årets upplaga av musikprogrammet får tittarna se artister som Peter Jöback, Siw Malmkvist och Casper Janebrink framföra tolkningar av varandras låtar.

Men det finns också mycket som tittarna inte får se. I rutan verkar det som att artisterna har de bästa rofyllda dagarna i sina liv, men schemat är betydligt intensivare än vad många kan tro.

– Man blev överraskad hela tiden, vilket var jobbigt samtidigt. Man kunde inte förbereda sig på något sätt och det tog mycket energi och känslor. Under inspelningarna blev man väckt sju på morgonen och spelade in fram till ett på natten, någon gång var vi klara kvart i två. Det var tufft, har Casper sagt till Nöjeslivet.

Artisternas tuffa tid i Så mycket bättre – produktionen mörkar

Men tidigare år var det ännu tuffare, för de flesta. Då var åtta artister samlade under samma tak hela veckan. Numera kommer de och går under hela säsongen, förutom två av dem som agerar värdpar. Denna säsong är det Melissa Horn och Thomas Stenström som står för det.

– De flesta av artisterna är inte där hela veckan vilket gör det lättare för dem. De är inte lika trötta och ny energi kommer hela tiden in i gruppen. Så även om det är långa dagar så har det snacket tonats ner något, säger Martin Nygren, exekutiv producent, till Nöjeslivet och fortsätter:

– Men annars får de sovmorgnar också ibland. Vi behöver inte ha alla uppe med tuppen. Sådant schemaläggs från dag till dag efter behov och möjligheter. Dessutom behöver heller inte alla jämt vara med på alla inspelningarna runt lunchen/middagen.

Hektiska schemat i Så mycket bättre: "Försöker jobba runt det"

Då och då är det vissa av de kända profilerna som inte syns i rutan under avsnitten, och det beror helt enkelt på att de vilar upp sig på sina rum.

– Visst, det är högt tempo och långa intensiva dagar, vi försöker jobba runt det så gott det går för att hålla energin och humöret uppe.

Foto: TV4

LÄS MER: Skandalen som mörkas av TV4 i Så mycket bättre

LÄS MER: Chocken efter Lena Philipssons senaste drag – semesterbild med en naken man

LÄS MER: Charlene har lämnat Monaco! Har övergett Albert och barnen igen – efter bara 12 dagar