Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemma hos Maria Montazami – kika in i Hollywoodfruns lyxhem!

04 sep, 2022, 07:00 
AvFrida Funemyr
Svensk Damtidning hälsar på Maria Montazami och maken Kamran i hemmet i Laguna Niguel, Kalifornien.
De fyra barnen är utflugna och det är lite tomt men trots allt skönt att det bara är de två nu – och hundarna, menar Maria.
Annons
TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsårBrand logo
TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsår

Maria och Kamran Montazamis två små hundar skäller när jag knackar på dörren till deras fantastiska villa i Laguna Niguel, Kalifornien. Efter hundarna kommer Maria nedfarande från trappan och försöker lugna dem samtidigt som hon öppnar dörren. Hon hälsar trevligt och trots att hon är iklädd svala, ljusa kläder beklagar hon sig över vallningar.

– Jag måste bara hämta något att fläkta mig med. Klimakteriet är inte att leka med, utbrister Maria och medan hon hämtar sin solfjäder kommer Kamran in i rummet. Han berättar att medan de andra i Marias närhet brukar frysa kan hon svettas rejält.

Sedan Svensk Damtidning var på besök har en renovering gjorts av huset. Innan vi slår oss ner i köket ger Maria mig en house tour. Även om alla parets fyra barn är vuxna och har flyttat hemifrån har de alla varsitt inrett rum som om de fortfarande bodde kvar. Maria visar hur hon till exempel preparerat sonen Nicholas rum med svenskt godis som snusklubbor och mint-stänger. Hon visar även rummen i vilka döttrarna Sara och Hanna älskar att fotografera olika varumärken de samarbetar med på sina sociala medier.

Annons

Det har gått över trettio år sedan Maria och Kamran träffades för första gången. Maria sökte jobb hos Kamran på hans restaurang och det fanns ingen tvekan.

– Maria fick jobbet på en gång. Det hon inte sa under intervjun var att hon då inte hade något ”green card”. Hade jag vetat detta hade hon kanske inte fått jobbet, säger Kamran och båda skrattar.

Det allra första Kamran fastande för var Marias utseende.

Maria Montazami och maken Kamran Montazami
Maria och Kamran har bott i sitt älskade hus i 22 år.

– Hon var väldigt ung och vacker, säger Kamran och Maria håller med om att det var Kamrans yttre som till en början fick henne på fall.

– Kamran var så cool och snygg. Han var ”the boss” och alla tjejerna var ute efter honom. Jag fick liksom hålla vakt så ingen annan skulle hinna haffa honom, säger Maria.

Annons

Maria Montazami vägrar flytta

Efter endast ett par månader som par flyttade de ihop i ett townhouse i Lake Forest som Kamran just hade köpt.

– På den tiden hade vi inte så mycket pengar. Vi hade väldigt billiga möbler och det var extremt enkelt, konstaterar Maria som menar att hon aldrig slutar förundras över hur gott ställt de fått det sedan dess.

Trots att det endast är hon och Kamran som numera bor i denna stora villa, som familjen flyttade till för 22 år sedan, vill de bo kvar. Det är ett tryggt och lugnt område med grannar i alla möjliga åldrar.

– Vårt hus är nog det som fört mest ljud på gatan genom åren, menar Kamran. De berättar om alla sociala tillställningar och fester som hållits och om alla barnens kompisar som kommit över och hängt.

Maria Montazami och maken Kamram Montazami
Terrassen är som ett extra hem. Här finns både kök, öppen spis och flera sittgrupper.

Men sedan pandemin är det som att allt lugnat ner sig, även för familjen Montazami. Allt det sociala har satts på paus. Det finns egentligen bara ett hot på gatan och det är prärievargarna som kommer ner från bergen och härjar vilt.

Annons

Maria springer iväg och säger att hon ska visa vad Kamran brukar ta med sig när han är ute och jagar prärievargarna. Hon är snabbt tillbaka och håller en tuta i ena handen och ett baseballträ i den andra.

– Får prärievargarna tag på våra hundar så kan de döda dem på en gång och om de går till attack så får de välja mellan en smäll med baseball-träet i huvudet eller att jag tutar med den här, säger Kamran och när jag råkar fnissa till av bilden som kommer upp på näthinnan säger Kamran allvarligt att de här djuren är ingen lek.

– Jag har aldrig behövt använda mig av de här, men man ska veta att detta är fullaste allvar.

Montazamis oro för barnen

När Maria och Kamran ser tillbaka på sitt gemensamma liv blir de lätt nostalgiska, men också tacksamma.

– Vi har gjort allt tillsammans som familj. Vi har besökt så många restauranger, rest till en massa spännande platser i världen med barnen och skapat så många fina minnen ihop, säger Kamran och Maria nickar instämmande.

Annons

– Det är fantastiskt att se hur våra barn har växt upp och utvecklats till så fina individer, vackra både på in- och utsidan, säger hon.

Maria Montazami och maken Kamran Montazami
Den stora villan med sin klassiska Kaliforniska entré med palmer på uppfarten. Click to add image caption

Oron för sina barn försvinner däremot aldrig, oavsett hur gamla de blir. Kamran säger att deras oro för barnen sett olika ut genom åren.

– Man går igenom olika faser. Först handlar det enbart om deras säkerhet och överlevnad, sedan övergår det till en önskan om att de ska lyckas och må bra på alla olika plan i livet. Våra barn vet att vi alltid finns där för dem.

– Familjen är viktig, nästan helig för Montazamis. Både Sara och Nicholas går i pappas fotspår medan dottern Hanna är en framgångsrik kläddesigner och Emma fortfarande pluggar.

Maria Montazami
Poolen har ett vattenfall. Kan det bli härligare!?

– Både jag och Sara hjälper Kamran med att styla olika hem, säger Maria.I april gifte sig Sara i Cabo san Lucas, Mexico. Maria och Kamran ordnade ett ”mindre” bröllop med över 180 gäster. Båda är överens om att deras svärson är ett kap. Enligt Maria är han både ”lång, snäll och snygg”.

Annons

– Han bjöd ut mig och Kamran på middag och så frågade han så fint om Saras hand, säger Maria.

Väntar på bröllop – för dottern Hanna

Hon tror att det inte dröjer länge till Hannas pojkvän frågar samma sak. Varken Maria eller Kamran tycker att det blivit någon större chock i samband med barnens utflytt. Under de senaste åren har de både kommit och gått och det har liksom skett successivt.

– Jag är glad över att det endast är vi två nu. Vi njuter av varandras sällskap och har fortfarande väldigt roligt ihop. Om jag drar ett skämt brukar Kamran dra det vidare för att jag sedan tar skämtet ytterligare ett steg, säger Maria.

Maria Montazami med döttrarna Hanna och Sara
Maria Montazami med döttrarna Hanna och Sara. Hon och Kamran har även dottern Emma och sonen Nicholas.

När paret ska hitta på saker tillsammans tar de gärna en tur med bilen eller så åker de ner till hamnen, tar med sig lite god mat och ger sig ut med båten på havet. Det är inte så att paret börjat utöva något nytt intresse ihop, den tiden finns ännu inte. Kamran jobbar långa dagar och är han inte med Maria är det jobbet som prioriteras. Oftast kommer han inte hem före nio om kvällarna, vilket Maria tycker är på tok försent.

Annons

Och varje kväll under alla dessa år har Maria sett till att huset är välstädat, inte en pryl ligger framme och huset är fullt av tända ljus för det är så ”Kamran vill ha det när han kommer hem efter en dag på jobbet”.

– Jag hade önskat att han var hemma till sex-tiden så att vi kunde äta ihop och få kvällarna tillsammans. De där timmarna på kvällen kan kännas rätt ensamma, säger Maria och Kamran inser att hans jobb-schema är parets största problem.

Maria Montazami och maken Kamran Montazami
– Vi njuter av varandras sällskap och har fortfarande väldigt roligt ihop, säger Maria. Vi ses i deras vackra hem som hon inrett på egen hand.

Han säger att det är ”The nature of the business” och att det inte finns mycket annat än familjen och jobbet i hans liv.

– Jag är aldrig ute med killarna och dricker eller åker iväg och spelar golf. Enda intresset jag har för egen del är gymet. Jag behöver träna för att hantera all min stress.

Annons

Därför kan Kamran inte jobba hemifrån

Maria berättar att under pandemin var Kamran den enda på hans arbetsplats som fortsatte att åka in till jobbet varje dag. Kamran nickar och förklarar att han testade att jobba hemifrån en dag, men det gick inte. Han kände att han behövde klä sig i sin kostym och infinna sig på sitt kontor samma tid varje dag även om han var själv i hela huset.

– Jag skulle aldrig kunna jobba hemifrån i pyjamas som en del gjorde, utbrister han och menar att förändringen att en dag gå i pension jämfört med att barnens utflytt kommer bli så mycket svårare. Han tror att det blir en otroligt tuff utmaning att en dag sluta jobba då hans identitet sitter i hans yrke och därmed aldrig kommer kunna sluta jobba tvärt. Han tänker också att det blir en utmaning för dem som par att plötsligt spendera så mycket tid tillsammans, något de aldrig riktigt gjort.

Maria Montazami
Maria Montazami i köket, husets hjärta.

Samtidigt kan de sakna ihjäl sig efter varandra om de är borta från varandra en längre tid. De uppskattar sin tvåsamhet och beskriver hur de alltmer känns som att de växer samman och blir som en person. De beskriver också att de fortfarande lär känna nya sidor hos varandra.

Annons

– Kamran har åldrats och förändrats, till exempel har jag insett att även han kan vara ledsen och låg. Så fort han får på sig kostymen så blir han affärsmannen, men hemmavid kan han sitta framför TV:n, äta glass och vara lite mer vemodig än han tidigare varit, säger Maria.

Maria Montazamis skador i Fångarna på fortet

Kamran håller med och menar att han kanske blivit mer känslig med åldern.

Maria är just nu aktuell med servisen ”Moments by Maria Montazami” som hon tillsammans med Fyrklövern har designat. I våras kunde vi se henne i både överlevnads- och bakprogram. Till hösten kommer hon tävla i ”Fångarna på fortet”. Hon beskriver det som en spännande och härlig utmaning.

Familjen Montazami
Maria Montazami med alla fyra barnen.

– Fångarna på fortet var jätteroligt att spela in. Jag gjorde massor med modiga saker som folk kommer att tappa hakan av när de ser mig. Fy fasiken vilken modig kvinna jag är, haha.

Annons

Men Maria berättar att hon hade så mycket blåmärken över hela kroppen att hon var tvungen att ursäkta sig när hon handlade väskor på Luis Vuitton innan hon skulle flyga hem till USA igen.

– De trodde nog att jag blivit misshandlad så jag fick förklara för personalen på flygplatsen om programmet jag just varit med i.

Maria säger att detta var inte det värsta som hände på flygplatsen. När hon gick igenom säkerhetskontrollen tog man hennes ”Global entry card” som bland annat gör att man fortare kommer genom tullen.

– Man trodde att jag försökte smuggla ut de dyra väskorna. Det var så nedvärderande. De gick igenom alla mina väskor, till och med min smutstvätt och använda trosor.

– Jag hoppas väskorna var värda kortet, säger Kamran ironiskt men menar att hon förhoppningsvis får tillbaka det speciella kortet igen.

Paret ser ljust på framtiden. De hoppas att de ska få fortsätta vara friska och att de nu ska kunna njuta och uppskatta den tillvaro som de jobbat så hårt för att få. Närmast ser de fram emot att göra en familjeresa till Stockholm.

– Som familj är vi väldigt kraftfulla, en stor grupp med glada människor som reser ihop är fantastiskt!

Annons