Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Henrik Lundqvist bekräftar: Beslutet med hustrun Therese efter 11 år som gifta

28 dec, 2022, 18:00 

Henrik Lundqvist berättar om livet med familjen efter NHL-karriären.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Henrik Lundqvist hade precis skrivit på för NHL-klubben Washington Capitals. Efter alla år i New York Rangers såg han fram emot att avsluta karriären i en klubb med chans på Stanley Cup.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Men det blev aldrig någon fortsättning. Sommaren 2021 meddelade hockeyikonen att han tvingas avsluta karriären, efter att året innan ha drabbats av ett hjärtfel.

”Det krossar mitt hjärta (bokstavligen) att dela de här nyheterna: Jag kommer inte att ansluta till Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och konversationer med specialister runtom i landet, har det nu fastslagits att jag har ett hjärtfel som kommer hindra mig från att gå ut på isen", skrev Henrik på Instagram.

Henrik Lundqvist
Publiken älskade Henrik Lundqvist i New York Rangers så pass mycket att han fick epitetet King Henrik.

Det gör Henrik Lundqvist i dag

Hockeyn har dock fortsatt vara en stor del av Henriks liv. I dag är han ambassadör för Madison Square Garden, New York Rangers hemmarena, och syns ofta i byggnaden när det vankas olika evenemang.

Annons

– Det är en fantastisk arena på det viset, för det händer så mycket hela tiden. Det är musik, sport och underhållning och det blir många intryck. I bland passar det att familjen är med, i bland är det vänner – och i bland bara jobb. Det blir en bra kombination av det, säger han till GP.

Henrik Lundqvist om livet med familjen

Under onsdagen kommer Henrik Lundqvist befinna sig i Göteborg och hyllas i samband med Frölundas match. Men det är New York som är basen, det är där han och familjen är bosatta mestadels.

Och eftersom Henrik inte längre spelar hockey, behöver han inte resa kors och tvärs över hela USA och Kanada. Det har gjort att han fått mer tid över för sin familj: hustrun Therese och barnen Charlise och Juli.

– Vi har alltid varit nära (familjen), men det är klart att jag har mer tid. Tankarna springer inte i väg lika mycket på morgondagen eller på det som precis har hänt. Jag tycker att det är enklare att vara närvarande, det måste jag säga. Det var mycket som pågick i huvudet hela tiden när jag spelade. Jag funderade på matcher och allt möjligt.

Henrik Lundqvist och Therese Andersson
Henrik Lundqvist med hustrun Therese Andersson.

Foto: TT

Annons