Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Henrik Lundqvists miljonregn – lyxlivet med hustrun Therese Andersson

23 feb, 2022, 08:00 
Jacob Johannesson
Therese Andersson och Henrik Lundqvist.
Therese Andersson och Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist har avslutat sin karriär, men lyxlivet med frun Therese Andersson fortsätter.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Målvakten Henrik Lundqvist är en av Sveriges främsta hockeyspelare genom tiderna, men legendaren tvingades under sommaren 2021 avsluta sin karriär.

Detta efter ett chockerande besked för målvakten och hans fru Therese Andersson. Den tidigare Frölundaspelaren drabbades i slutet av 2020 av ett hjärtfel.

”Det krossar mitt hjärta (bokstavligen) att dela de här nyheterna: Jag kommer inte att ansluta till Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och konversationer med specialister runtom i landet, har det nu fastslagits att jag har ett hjärtfel som kommer hindra mig från att gå ut på isen", skrev Henrik på Instagram.

Hjärtfelet satte stopp för en fortsatt karriär, och under sommaren 2021 meddelade legendaren att han var tvungen att sluta. Efter karriären har Henrik Lundqvist kunnat ägna sig åt andra saker, under OS var han till exempel expert i OS-studion tillsammans med Peter Forsberg.

Annons

Lundqvist tjänade 920 miljoner kronor

I en intervju med Discoverys Karin Frick berättade de tidigare hockeyspelarna om sitt nuvarande lyxliv och att de inte vill "skämma bort" sina barn

– Det är väl en liten kamp man ska gå hela tiden. Samtidigt vill man ge allt till sina barn och visa dem uppskattning. Men man vill inte heller skämma bort dem för mycket. Man vill visa dem att jobb lönar sig och ingenting annat.

Under sina år i New York Rangers tjänade Lundqvist hissnande 920 miljoner kronor. Pengarna har han stor nytta av i dag, när karriären är över.

Lundqvist sålde lyxlägenheten i New York

– Men det är självklart att det givit möjlighet att göra roliga saker och att inte ha den stressen i livet är jättelyxigt. Men man vill ju lära dem vikten av hårt arbete och att saker lönar sig, säger han och syftar på sina barn.

Henrik Lundqvist bankkonto växte ytterligare när han sålde sin lägenhet i det eftertraktade området Upper West Side på Manhattan. Lägenheten låg på den 20:e våningen och hade ett utgångspris på 25 miljoner kronor.

Ishockeylegendaren äger en lyxig strandvilla som ligger i Onsala, några mil utanför Göteborg.

Annons