Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Henrik Lundqvist om tuffa tiden med hustrun Therese – vill nu ge sin egen bild

20 maj, 2023, 12:00 

Henrik Lundqvist väljer att avslöja allt om tuffa tiden efter karriären och familjen.

Annons

Henrik Lundqvist hade efter alla år i New York Rangers kritat på för NHL-klubben Washington Capitals. Förhoppningen var en sista chans på Stanley Cup – men det blev inte som han tänkt sig.

Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Det blev aldrig några matcher i någon annan klubb än New York Rangers. Sommaren 2021 skrev han ett inlägg på Instagram, där han bekräftade att han tvingas avsluta karriären på grund av ett hjärtfel.

”Det krossar mitt hjärta (bokstavligen) att dela de här nyheterna: Jag kommer inte att ansluta till Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och konversationer med specialister runtom i landet, har det nu fastslagits att jag har ett hjärtfel som kommer hindra mig från att gå ut på isen”, skrev han.

Henrik Lundqvist
Sommaren 2021 meddelade Henrik Lundqvist att han avslutar hockeykarriären.

Henrik Lundqvist: ”Har mer tid”

Hockeyn har fortsatt vara en central del av Henriks liv. Han är ambassadör för New York Rangers hemmaarena, Madison Square Garden, och har även synts som expert i tv-sändningar och nu podden ”Club 30 with Henrik Lundqvist”.

Annons

Samtidigt är det ett nytt liv han tvingats anpassa sig till, ett liv som inte präglas av tidiga morgnar, ständiga flygresor, hockeyträningar, hockeymatcher och lång tid borta från familjen.

– Vi har alltid varit nära (familjen som består av hustrun Therese och barnen Charlise och Juli reds anm.), men det är klart att jag har mer tid. Tankarna springer inte i väg lika mycket på morgondagen eller på det som precis har hänt. Jag tycker att det är enklare att vara närvarande, det måste jag säga. Det var mycket som pågick i huvudet hela tiden när jag spelade. Jag funderade på matcher och allt möjligt.

Henrik Lundqvist och Therese
Henrik Lundqvist med hustrun Therese.

Henrik Lundqvist berättar själv

När det stod klart att karriären var över uppstod det mycket känslor. Känslorna kommer Henrik Lundqvist nu berätta om i dokumentären ”Open heart”, där han ger sin egen bild av den turbulenta tiden.

Annons

– Det var så mycket som hände i mitt liv under tolv månader: allt från avslutet i Rangers, till hjärtoperation, bakslag, avsluta hockeykarriären… Det var mycket frågor man funderade på: var man var, vart man är på väg, hur man tacklar det, säger han till Expressen.

Henrik Lundqvist vill inte berätta för mycket innan dokumentären, men säger att ”allt vändes upp och ner”, vilket så klart var jobbigt för hela familjen.

Henrik Lundqvist
Henrik Lundqvist berättar i dokumentären Open Heart om den turbulenta tiden efter hjärtoperationen.

Efter karriären har han känt ett driv för att hitta andra saker att uppfylla tiden med, men trots alla nya åtaganden försöker han prioritera familjen så gott det går.

– Det går i vågor – ibland är det mycket, ibland är det lite. Men vi har gjort mycket resor under året och haft kul med vänner och familj, så det har varit en väldigt bra balans på allting.

Foto: TT

Annons