Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Henrik Zetterbergs lyxliv med realityprofilen – gjorde vinst på 15 miljoner

23 apr, 2022, 13:00 
Jacob Johannesson
Henrik Zetterberg lever ett lyxliv med realityprofilen och frun Emma Zetterberg
Annons
Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmerBrand logo
Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmer

Den tidigare hockeyspelaren Henrik Zetterberg är en av de största svenska idrottare genom tiderna. Han inledde karriären i Timrå, och spenderade därefter många år i Detroit Redwings där han under många år var en av världens bästa hockeyspelare.

Under sin framgångsrika karriär vann han både OS-guld och Stanley Cup. Zetterberg avslutade karriären 2018 och flyttade då hem till Sverige tillsammans med sin fru, den tidigare Robinson-deltagaren Emma Zetterberg (tidigare Andersson).

Under 2014 köpte de ett 326 kvadratmeter stort hus med havutsikt i Mölle, Skåne, för drygt 10 miljoner. När de sålde huset under förra året kunde de inkassera 25,5 miljoner kronor. Paret gjorde därmed en rejäl vinst.

– Mölle kommer alltid vara en speciell plats för oss då vi 2010 gifte oss där, men vi behåller vår fina baguetteria i hamnen, har Emma Zetteberg berättat för Aftonbladet efter den uppmärksammade försäljningen.

Annons

Henrik Zetterbergs lyxliv med Emma Zetterberg

Men paret finns kvar i Skåne. Under 2018 köpte de Skånegården utanför Ängelholm med en total boyta på 396 kvadratmeter. I mäklarannonsen stod det att huset var ”uppförd i gammal skånsk traditionell byggnadsstil”.

– Vi köpte en stor gård utanför Ängelholm när vi flyttade hem från USA och känner att det är där vi vill vara.

Henrik Zetterberg verkar leva ett bekvämt, men stressat, liv efter hockeykarriären, berättar han för Aftonbladet.

– På hemmaplan är det 2020 Baguetteria som tagit upp mycket tid, vi öppnar i Båstad vid påsk också, så vi utökar med ett ställe till. Sedan är jag väldigt engagerad i MarsBlade, det har jag lagt mycket tid på. Det är väldigt intressant och roligt att vara delaktig i. Jag önskar faktiskt att jag hade lite mer tid, förklarade han då och berättade samtidigt varför han inte finns på sociala medier:

– Det har bara blivit så, jag ser väl ingen jätteanledning till att vara där heller. Som det är nu känns det bra.

Annons