Peter Forsbergs miljonregn – lyxlivet med hustrun Nicole Nordin

20 feb, 2022, 19:36 
AvIndra Nordemar

Peter Forsberg har skapat ett miljardimperium med hustrun Nicole Nordin.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!
Här är Sveriges 5 rikaste!

Peter "Foppa" Forsberg har en lång och gedigen NHL-karriär bakom sig.

De flertalet prestigefulla individuella priserna, OS-guldmedaljerna och VM-vinsterna har lett till att många ser honom en av de bästa ishockeyspelarna genom tiderna.

Så vad kan 14 säsonger i världens högst rankade ishockeyliga göra för plånboken? Jo, en hel del – mer specifikt drygt 800 miljoner kronor, enligt lönesajten CapFriendly. Och det är "bara" för hockeykarriären, det vill säga, exklusive reklamintäkter och annat jobb.

– Det jag kan säga är att jag har mer pengar i dag än vad jag hade när jag slutade med hockeyn, har Foppa tidigare sagt.

Peter Forsbergs lyxliv med Nicole Nordin efter mångmiljonerna

Foppa är gift med Nicole Nordin. De träffades 2009 när han var i slutet på sin hockeykarriär och hon pluggade på Handelshögskolan i Stockholm. De föll pladask för varandra och redan året därpå var de förlovade.

Foppa, Nicole och sonen Lennox på kronprinsessans 41-årsdag.

I dag har de barnen Lennox, Lily, och Diego ihop, och lever ett sannerligen lyxigt liv i Schweiz.

Men det är inte sällan som de är på resande fot. Både Foppas och Nicoles arbeten i dag kräver att de ofta måste lämna sin bas.

Annons

Nicole driver ett framgångsrikt skoföretag och Foppa är bland annat delägare i fastighetskoncernen Lerstenen. Men under OS jobbar han också som ishockeyexpert i Discovery plus, och det är där han delar med sig av vad makarna egentligen lägger sin förmögenhet på.

Foppas uppfostran av barnen trots miljardimperiet

– Det är väl skönt att ha en bra, säker och miljövänlig bil.. men resor har jag inga problem att spendera pengar på, säger han i en intervju med Karin Frick och fortsätter:

– När man bott på så många hotellrum, alltså vissa bortaresor visste man inte vilket rum man var på. Sen stod man i den där klorduschen efter en bortamatch mot Columbus. Så jag har inga problem att lägga pengar på resor. När man åker i väg och får möjligheten då vill jag bo bra.

Men trots att familjen i dag har ett miljardimperium menar Foppa att det är viktigt för honom att barnen inte ska få allt serverat på ett silverfat.

Annons

– Jag tycker inte att man skämmer bort barnen så mycket ändå. Det finns en ”limit” för det de kan få. Jag tror inte att det blir bättre för att de får massa cash hit och dit. Litegrann ska de få slita. Jag tror att det blir precis tvärtom om man skämmer bort dem.

Foto: TT

Annons