Herman Lindqvist och hustrun Liliana får inte flyga hem

herman lindqvist liliana

Herman Lindqvist får inte flyga hem i nuläget. Nu berättar författaren hur hans och hustrun Lilianas liv påverkas av coronaviruset.

Historikern och Svensk Damtidnings kungliga expert Herman Lindqvist är, precis som alla andra, påverkad av den rådande coronakrisen.

Nu berättar han om sin situation och att det kan dröja innan han och hustrun Liliana får återvända till hemmet i Warszawa.

Får inte flyga hem på grund av coronaviruset

– Liliana och jag är kvar i Viksjö, Järfälla, vi stannar nog till över påsken eftersom Polen har en striktare Coronastrategi.

Hur mår ni? 

Vi mår utmärkt. Jag putsar på min nästa bok, skriver, läser, gör snabba ärenden till närmaste ICA och Systembolag för livets  nödtorft. Liliana jobbar med bokens personregister och korrekturläser.

Är ni oroliga för coronaviruset?

Vi är inte oroliga för egen del men desto mer oroliga för hela Sveriges ekonomi om detta ska fortsätta länge. Det är som ett land i krig, fast fienden är osynlig och ljudlös. Det påminner mig om alla krig jag bevakat som journalist.

LÄS MER: SE BILDERNA FRÅN HERMANS OCH LILIANAS BRÖLLOP

Herman och Liliana bor i en trerumslägenhet i Warszawa. Snart är det fem år sedan de gifte sig under en kärleksfull ceremoni i Ulriksdals slottskapell. Kärleken växte fram redan 2014, då Herman besökte en skolklass som Liliana undervisade. Därefter  flyttade han in hos henne i Järfälla och de är alltså där de befinner sig i väntan på att coronakrisen ska lägga sig.

herman lindqvist liliana

Bilden är tagen på en av parets soliga promenader i Järfälla.

Foto: TT, Herman.