Hotet mot Bagge – kan få flest röster men ändå förlora

Hotet mot Bagge – kan få flest röster men ändå förlora

Den internationella juryn kan ställa till det för Anders Bagge i finalen av Melodifestivalen.

Finalen av Melodifestivalen är igång och spänningen är olidlig. Tolv bidrag tävlar om att få representera Sverige i Eurovision Song Contest i Turin i maj.

De tre favorittippade bidragen är Cornelia Jakobs med låten "Hold Me Closer", Anders Bagge med låten "Bigger Than the Universe" och Klara Hammarström med låten "Run to the Hills".

Dessa tre låtar har nämligen alla varit på svenska topplistan på Spotify under senaste tiden.

Hotet mot Bagge – kan få flest röster men ändå förlora

Vad som däremot kan ställa till det för Anders Bagge är det faktum att det inte bara är svenska folket som utser en vinnare.

I finalen har ju nämligen den internationella juryn halva makten. Något som Aftonbladets Markus Larsson tror kan bli Anders Bagges mardröm.

– En populär teori är att juryn fäller honom i kväll. I Sverige är han en folkkär rikskändis och hundarnas bästa vän", skriver Markus i en krönika på lördagen.

– Publiken har redan en relation till honom innan han börjar sjunga. I ESC riskerar han däremot att bli en underlig farbror som står och ser rädd ut framför ett träd.

Kritiken mot internationella juryn

Markus Larsson påpekar även det faktum att endast en av åtta jurygrupper representerar ett land från öst.

– Då spelar det ingen roll vem som vinner juryns omröstning. Det säger i alla fall inte ett smack om bidraget i fråga har några chanser i Turin, skriver han.

LÄS MER: Mello-bråket avslöjas – tvingas be deltagaren om ursäkt

LÄS MER: Mello-stjärnans sågning innan finalen – pekar ut SVT

LÄS MER: Mello-profilens kris avslöjad – har 1,3 miljoner i skulder