Hustrun Thereses ilska mot Henrik Lundqvist: "Spenderar en hel del tid borta från familjen"

Henrik Lundqvist med hustrun Therese Lundqvist

Att vara hockeyproffs innebär inte bara fördelar. Det har Henrik Lundqvist fått erfara, som har stött på en del sura miner från familjen.
– Just nu är hockeyfienden där hemma, har han sagt i en intervju med Göteborgs-Posten.

Svenska kändisar – då och nu!
Slå på ljud

Hockeyproffset Henrik Lundqvist insatser i NHL har hyllats av en hel värld och han är en av få svenskar som blir igenkänd på New Yorks gator. Men stjärnmålvakten har också varit öppen och berättat om baksidorna med karriären.

LÄS MER: Bilderna avslöjar sanningen om Foppas relation med hustrun Nicole

– Just nu är hockeyn fienden därhemma. De tycker att den tar lite för mycket tid och att jag är borta för mycket, sa Henrik Lundqvist i en intervju med Göteborgs-Posten för några år sedan.

Henrik Lundqvist om familjens relation till hockey

Flytten till New York gick år 2005 för en då 23-årig Henrik Lundqvist. Mycket har hänt sedan dess – bland annat har han hunnit bli pappa, två gånger om, till barnen Charlise och Juli. Genom åren har döttrarna har förstås fått vänja sig vid att ha en känd pappa.

– Det kan bli en del frågor om varför folk tar bilder men de kommer förstå mer och mer. Sen vet jag inte om de tycker det är roligast att äta godis i green-room eller om det är att kolla på själva matchen.

Henrik Lundqvists familj

I oktober, förra året, tog hans 15 år långa kontrakt med New York Rangers slut och det blev ett känslosamt farväl av kollegor, supportrar och lagkamrater. Men de största hyllningarna riktade Henrik Lundqvist till sin familj.

LÄS MER: Carolina Klüft fattar beslut om framtiden med maken: "Vill vara i fred"

”De har sett mig komma hem lycklig och de har sett mig komma hem ledsen. Men de har alltid stöttat mig, oavsett resultat. Jag älskar er”, skrev han på sin Instagram i samband med avskedet.

Lundqvist beskrivs som New York Rangers bäste målvakt genom alla tider.

LÄS MER: Sanningen bakom Zlatan Ibrahimovics fasad med Helena Seger – han är orolig

Foto: TT