Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

"Ica-Sebastians" tårar i TV4 – när han minns vännen Hans Mosesson: "Som en pappa"

27 okt, 2023, 11:30 

Nu sörjer vännerna Hans Mosesson.

Annons

Det var under fredagsmorgonen som det sorgliga beskedet kom att Hans Mosesson gått ur tiden, 79 år gammal, efter en kort tids sjukdom. Nu sörjs han av ett helt land, och nära och kära.

I Nyhetsmorgon minns vännen Magnus Skogberg Tear kollegan och vännen Hans.

Hans Mosesson 1944–2023: Här är hans liv i bilderBrand logo
Hans Mosesson 1944–2023: Här är hans liv i bilder

Magnus Skogberg Tear sörjer vännen Hans Mosesson

Hans Mosessons karriär tog fart när han slog igenom med proggbandet Nationalteatern, och blev på senare tid folkkär med rollen som Ica-Stig i de ikoniska reklamfilmerna. Det var en roll han hade i hela 13 år, och han spelade in totalt 512 filmer innan han ersattes av Suzanne Reuter.

Annons

I reklamfilmerna spelar även Magnus Skogberg Tear rollen som Ica-Sebastian, och han jobbade under många år tätt ihop med Hans.

Bara några timmar efter beskedet om Hans Mosessons bortgång medverkar Magnus på länk i Nyhetsmorgon för att hylla och sörja sin vän.

– Han var en man med en stor kompass, enorm integritet och framförallt, förutom att han var en fantastisk skådespelare så var han en jättefantastisk manlig förebild, säger han och fortsätter:

– Han hade humor, han var som en pappa. Och jag som inte haft en pappa en stor del av mitt liv, jag samlade ju på de pappor som fanns på stan som var bra. Hans betyder väldigt väldigt mycket för mig, och kommer göra det livet ut.

Hans Mosesson och Magnus Skoglund Tear
Hans och Magnus var nära vänner.
Annons

"Ica-Sebastians" tårar i Nyhetsmorgon

Magnus fortsätter med att minnas tillbaka på ett ögonblick från början av hans karriär i Ica-reklamerna.

– En sak som jag minns extra mycket var när jag precis hade blivit uppraggad till att vara med i den här såpan och hade fått mitt första manus, som innehöll en obegriplig latinsk mening som jag typ drömde mardrömmar om. När vi hade spelat in första avsnittet, då blinkade han med sitt göteborgska lite rynkiga öga och sa: ”Du är bra.”

Annons

När han berättar om den fina stunden med Hans, tar känslorna över.

– Det var ett så underbart godkännande av någon som varit på plats, säger Magnus och berättar att han blev berörd av att tänka tillbaka på minnet, medan han torkar bort tårarna.

Magnus Skoglund Tear är med på länk i Nyhetsmorgon och torkar bort en tår.
Nu sörjer Magnus sin vän.

Foto: TV4/TT

Annons