Ica-Stig – skrällnamnet som plötsligt dykt upp

Ica-Stig

Ica-Stig och vem som står på tur att axla rollen sysselsätter hela Sverige. Här är skrällnamnet som plötsligt seglat upp.
Slå på ljud

Ica-Stig har numera nått något slags kultstatus. Huvudpersonen i Icas reklamfilmer har fram tills nyligen spelats av Loa Falkman, men nu har 73-åringen beslutat sig för att lämna över rollen till någon annan. Vem? Ja, det är en fråga som just nu sysselsätter hela det svenska folket.

Ica-Stig: Skrällnamnet som plötsligt dykt upp

Folk har till och med satsat pengar på vem som ska bära bära den karakteristiska vita rocken härnäst.

– Vi ser ett ofattbart stort intresse - vi tar in mer spel på Ica-Stig än klassiker som Nobelpriset i litteratur eller Årets Julvärd. Det är rekord sett till den här typ av specialspel och just nu är Suzanne Reuter det mest populära spelobjektet, tätt följt av Tony Irving, sa Robin Olenius, PR-chef på spelbolaget Betsson, i ett pressmeddelande.

I Betssons lista på tänkbara kandidater hittar vi en hel del intressanta namn. Favoriterna är uppenbara: Björn Kjellman. Suzanne Reuter. Måns Zelmerlöw. Johan Rheborg. Staffan Ling.

Men lite längre ned finns större skrällar, när man kommer till personerna som står i högre odds.

Till exempel fotbollsprofilen Jesper Blomqvist, också känd från Let's Dance. Eller skådisen Shanti Roney, han som fick sitt stora folkliga genombrott i tv-serien Tusenbröder. Både Jesper och Shanti ger tolv gånger pengarna vid vinst.

Gunde Svan nämns som tänkbar kandidat

Jesper Blomqvist

Jesper Blomqvist har nämnts som en tänkbar Ica-Stig.

Patrik Österberg/TT

Ännu längre ned på listan hittar vi fler osannolika namn. Vad sägs om skidhjälten Gunde Svan? Eller Zlatan Ibrahimovic? Av någon anledning finns även Djurgården-legendaren Christian "Fimpen" Eklund också som spelbart alternativ.

Vem nya "Ica-Stig" är får vi med säkerhet veta söndagen den 31 januari.

Vi kommenterar som sagt inte rykten och spekulationer, Loa Falkmans ersättare kommer att presenteras den 31 januari kl 21.15 på TV4. Håll utkik efter ledtrådar i våra filmer och i utomhusreklamen”, skriver Jenny Gerdes, pressansvarig på Ica, till Hänt.

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen

LÄS MER: Skandalerna, bråket och kaoset i Nyhetsmorgon