Idol-jurymedlemmen lämnade programmet mot TV4s vilja – avslöjandet om relationen med kollegorna

23 maj, 2022, 12:00 

Den före detta jurymedlemmen försvann plötsligt från programmet.

Annons

Ett säkert höst-tecken är att Idol intar tv-rutan, men det dröjer ett tag tills dess. Däremot är inspelningar för årets säsong redan igång, och jakten efter Sveriges nästa stjärnskott har börjat. Juryns jobb är att grilla och guida artisterna, och är ofta rutinerade och erfarna bakom jurybordet.

Men för två år sedan byttes plötsligt jurymedlemmen Nikki Amini ut, och in kom Katia Mosally. Nu berättar om hur relationen till kollegorna egentligen ser ut.

TV4 erbjöd en till säsong

Nikki Amini satt i Idol-juryn i fem år, och hennes besked kom som en riktig chock. Efter finalen 2020 berättade hon att det var hennes sista säsong, och tackade för sig.

Det var inte frågan om någon intern tvist med kanalen, utan tvärtom. TV4 ville gärna ha kvar Nikki i programmet, har hon berättat för Aftonbladet.

Recept.se Nyhetsbrev

– Jag känner mig oerhört smickrad över att ha fått det fortsatta förtroendet att sitta kvar i ”Idol”-juryn 2021 men jag har valt att tacka nej, sa hon när beslutet var fattat.

Annons

Beslutet grundade sig i att hon ville fokusera på nya projekt, och avsluta sin tid i programmet på topp. Hennes plats togs sedan över av Katia Mosally, och av allt att döma sitter hon kvar även denna säsong.

Ärliga orden om relationerna

I en ny intervju med Expressen får den avhoppade Idol-stjärnan frågan om hon saknar programmet, nu två år efter beslutet. Men man kan lugnt säga att Nikki Amini inte är ångerfull.

– Jag är aldrig någon som tittar bakåt, jag blickar bara framåt.

När Nikki var en del av Idol-juryn fick hon sällskap av Anders Bagge, Alexander Kronlund och Kishti Tomita. En vänskap som tydligen inte växte sig så stark så den hållit sig vid liv efter programmet, kan man ana när hon får frågan av Expressen om hon umgås med nån i juryn nu.

– Kronlund och jag snackar lite då och då. Men nu var det ett tag sedan.

Relationen med programledaren och grannen Pär Lernström är däremot desto bättre, och i intervjun berättar hon att Pär och hans fru kommer över på middag, redan nu på fredag.

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge
Den forna Idol-kvartetten.

Foto: TT

Annons