Idrottsstjärnans stora miss – trodde kungens inbjudan var skräppost

04 maj, 2022, 13:00 
Kung Carl XVI Gustaf

Kungens meddelande skapade rejält med förvirring...

Annons

Ett av kungens uppdrag som statschef är att dela ut medaljer för att belöna framstående insatser som olika invånare stått för, och i dag var det dags igen!

Temat för dagens utdelning var svenska idrottare, och på listan stod bland annat fotbollslegendaren Zlatan och ishockeyspelaren Peter Forsberg. Samtliga sex pristagare hade kallats till slottet för att ta emot medaljen från kungen personligen, och det var nära att en av dem missade sin chans...

Började förlora synen i tonåren

I morse gästade simmaren Maja Reichard Nyhetsmorgon, eftersom hon är en av de talangfulla idrottarna som kungen beslutat ska få en medalj.

Innan Maja 2019 la karriären på hyllan, var hon en av Sveriges mest framstående para-idrottare. Hon har nämligen en ärftlig synskada, och redan i tonåren började Maja Reichard förlora synen.

Recept.se Nyhetsbrev

På CV:et har hon bland annat fem VM-medaljer, 7 EM-medaljer, tagit guld i Paralympics och har dessutom satt världsrekord. Inte undra på att kungen blev imponerad och bestämde sig för att kontakta henne – till hennes stora förvåning!

Annons

Stora förvirringen

Det var i Nyhetsmorgon som hon berättade om den stora förvirringen som uppstod när hon fick veta att kungen ville ge henne en medalj.

– Första beskedet jag fick, fick jag via mail och jag trodde att det var ett spam-mail! För då stod det ”Du kommer få en officiell inbjudan att ta emot en medalj från kungen” Så jag började googla på mailadressen. Är det här en riktig mailadress? Finns den här personen? Det var inte så att jag trodde på det precis, berättar Maja.

– Men sen kom ett pergament med sigill kanske? frågar programledaren Anders Philblad.

– Ja, sen kom det! Det var först då jag vågade tro på att det var sant på riktigt, svarar hon.

Och när det faktum att vår kung valt att uppmärksamma hennes insatser hade smält in, vände förvirringen till lycka.

– Det är en ära att få ta emot en medalj från kungen, och det är jätteroligt att uppmärksammas för sina prestationer!

Foto: TT

Annons
Annons