Ilska hemma i tv-sofforna – när Lotta Engberg och Stefan Odelberg gör entré på uppesittarkvällen

Ilska mot Bingolotto och Lotta Engberg inför uppesittarkvällen TV4

I fjol rasade många tittare mot att priset på Bingolotterna dubblerades under uppesittarkvällen den 23 december. Trots det chockhöjs priset i år igen.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?
Slå på ljud

För många svenska familjer är uppesittarkvällen med ”Bingolotto” den 23 december både en tradition och det perfekta sättet att komma i rätt stämning inför julhelgen. Men 2020 dubblades priset för lotterna från 50 kronor till 100 kronor inför uppesittarkvällen.

– Vi hoppas verkligen inte att någon blir tvungen att avstå uppesittarkvällen för att lotten kostar 100 kronor och vi har inte upplevt mycket kritik mot det, sa Bingolottos affärsområdeschef Mikael Kjellström då till Aftonbladet.

Ramaskri efter beslutet inför uppesittarkvällen

Men den hundraprocentiga prisökningen ledde till ett fullkomligt ramaskri bland många tittare och klagomålen lät inte vänta på sig. De tittare som hoppats på att kritiken skulle ge effekt blir dock tvungna att tänka om, för även i år kommer en Bingolott under uppesittarkvällen att kosta 100 kronor.

– Förra årets uppesittare var den största uppesittarkvällen någonsin. För våra spelare i form av vinster och upplevelser i programmet och för våra föreningar i form av det största överskottet för en uppesittarkväll, säger John Sarafian, PR ansvarig på Bingolotto till sajten Nöjeslivet.

I Expressen förklarar samme Sarafian:

– Under ”Bingolottos” två storkvällar har Bingolotterna en annan prisbild än annars. Det var en mycket uppskattad prisjustering som gjorde att föreningslivet tjänade dubbelt så mycket på varje såld lott.

Med det sagt hoppas han så klart slippa alltför mycket klagomål från arga tittare även i år. Men oavsett om delar av pengarna som dras in går till ett gott ändamål eller inte är det fortfarande många tittare som är arga och tycker att lotterna är på tok för dyra.

LÄS MER: Populära profilerna tvingas lämna "På spåret" – byts ut efter händelsen

LÄS MER: Christian Bauers gest nobbas av Pernilla – väljer annorlunda

LÄS MER: Amadeus Sögaards hemlighet ute – misstanken stämmer

Foto: TT, TV4