Ilska mot Let's Dance efter finalen: "Skam – det är under all kritik"

Let's Dance

Let's Dance avslutades – men efter finalen kom en stjärna med stark kritik.

Let's Dance avslutades med en hejdundrande final i lördags. Filip Lamprecht och Linn Hegdal tog hem segern efter en urstark insats i tävlingens allra sista moment.

Men finalen bjöd på mer än en spännande upplösning. Vi fick även ett musiknummer från programledaren David Lindgren.

Lisa Nilsson rasar mot Let's Dance: "En skam"

Lisa Nilsson

Lisa Nilsson var märkbart upprörd efter Let's Dance-finalen.

Artisten Lisa Nilsson var dock inte helt nöjd med det sistnämnda. Innan han började sjunga förklarade David att han skulle hylla själva produktionen – mer specifik några som "verkligen förtjänar att hyllas, men ingen har tänkt på det".

Lisa blev grundligt besviken. Hon reagerade på att David bara nämnde juryn och sin programledarkollega Petra Mede i sångtexten.

"Inslaget/numret vidrör dock inte vid ett ögonblick orkestern som har utgjort förutsättningen för programmets 'här och nu-nav'. Inte ett ord eller sångfras om sångsolisterna eller supermusikerna som vecka efter vecka spelat utan att så mkt som få sitt namn hastigt redovisat i rutan. Detta är inget annat än tondöv SKAM", skriver Lisa på Facebook.

"Hur är det över huvudtaget möjligt? De musiker som sitter bakom är alla genomutbildade, supererfarna konstnärer, kreatörer, proffs - minst i klass med de proffs-dansare som coatchar amatör-kändisarna till stordåd. Det är anmärkningsvärt att inte Let's Dance ger musikerna mer cred, än att INTE ENS HA NAMNEN MED I EN CREDLISTA I RULLTEXTERNA!! Notera att detta gäller även i program som t ex ”Så mycket bättre” där HELA FÖRUTSÄTTNINGEN FÖR PROGRAMIDÉN ÄR ETT BAND MED YTTERST KVALIFICERADE MUSIKER! Detta är under all kritik TV4! Skam, ta mig fan."

"Många delar frustrationen"

Så Lisa tog saken i egna händer. I ett efterföljande inlägg la hon själv ut en fullständig lista på orkestermedlemmarna som sett till att ljudlägga Let's Dance, vecka efter vecka.

"Tack för all kraftfull respons på mitt inlägg om Lets Dance bandet! ..att så många delar frustrationen och (!) nyfikenheten på vilka det är som underhåller oss så svinbra ur mörkret varje lördag", skriver Lisa.

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen

LÄS MER: Skandalerna, bråket och kaoset i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla