Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilskan mot Allsång på Skansen - nu har de tröttnat: ”Sponsras av TV4”

13 jul, 2023, 07:00 
Felicia Plåt
Pernilla Wahlgren
Allsången är i full gång. Foto: TT

Aftonbladets krönikör riktar kritik mot Allsång.

Annons

Allsång är äntligen i full gång, nu kan vi samlas på Skansen eller i TV-sofforna och sjunga om sött och salt tillsammans igen. Under flera år har det varit folkkära Sanna Nielsen som var programledare.

Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!Brand logo
Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!

Pernilla har tagit scenen mes storm

Men i år har en ny stjärna fått ta plats på scenen, ingen mindre än hela Sveriges Pernilla Wahlgren. Hon har alltid haft många bollar i luften, egen realityserie, show, klädmärke, podd och nu även programledare.

Pernilla är känd för att vara väldigt proffsig och allt hon rör blir till guld. Vilket gäller i princip hela familjen Wahlgren. Hittills har Pernilla bara blivit hyllad och Allsången har sopat banorna med de andar programmen under sommaren. Men efter tredje programmet har nu Aftonbladets skribent Karolina Fjellborg börjat tröttna.

Annons

Nu har de börjat tröttna på Pernilla

I en artikel i Aftonbladet börjar hon med att hylla Pernilla för sina insatser i programmet och menar att hon har gjort allsången lite roligare.

– Hon är, på många sätt, perfekt i rollen. Avslappnad, folklig och rolig. Och tillräckligt prestigelös och charmig för att komma undan med noll koll-kommentarer som att påstå att Stefan Holm tävlade i stavhopp, och att poeten vars dikter vi läste som ångestridna tonåringar hette Edith Södergren, skriver Karolina.

Efter hyllningarna kommer ett "men". Enligt Karolina har skämten om Pernillas kända familj tagit över programmet. Under det första avsnittet menar hon att det var nödvändigt för att sätta ner foten mot alla "hatare" men att det redan vid avsnitt två blev för mycket.

– Det går en tunn linje mellan att bjuda på sig själv och att tvångsmata folk med allt som har med en själv att göra. Självdistans är kul, självupptagenhet är det inte, skriver Karolina.

Annons

"Masked Singer"-special

Hon påpekade även valet av gäster under senaste programmet. När både Måns Zelmerlöw och Nour El Refai tog plats på scen menar Karolina att det blev en "Masked Singer"-special.

– I publiken satt för övrigt Måns fru, som var med och tävlade i ”Masked singer” i våras, och det enda som fattades var att den sista panelmedlemmen Felix Herngren skulle komma in på scenen, för att tala om vem han ligger med – och meddela att ”Allsång på Skansen” numera sponsras av tv4, skriver Karolina.

Men hon avslutar texten med en uppmaning till Pernilla, då hon faktiskt är det proffs hon alltid varit.

– Det börjar bli grötigt, och det är dags för Pernilla Wahlgren att släppa sargen och stå på egna ben som programledare. Det klarar hon.

Annons