Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Ilskan mot Fredrik Reinfeldts nya toppjobb: ”Ett skämt – blir mörkrädd”

21 mar, 2023, 10:30 

Valet av Fredrik Reinfeldt uppskattas inte av alla.

Annons

Den före detta statsministern Fredrik Reinfeldt kan titulera sig civilekonom, föreläsare och författare. Nu är han dessutom en av toppkandidaterna när Svenska fotbollsförbundet ska utse en ny ordförande på lördag.

5 saker du inte visste om Ulf KristerssonBrand logo
5 saker du inte visste om Ulf Kristersson

Det lokala förbundet har sju röster, Degerfors två och Mallbacken en. Enligt Värmlands Folkblad kommer man landa i 8-2 till Fredrik Reinfeldts favör.

– Kan man leda Sverige kan man leda förbundet, säger VFF-basen Pernilla Uddh till tidningen.

Ilskan: ”Ett idiotargument!”

Men beslutet att eventuellt utse Reinfeldt till ny ordförande har rört upp känslor. I Värmland, där de flesta i distriktet ställer sig bakom den före detta M-ledaren, går åsikterna isär.

Fredrik Rakar, ordförande i Degerfors, ställer sig bakom kandidaten Lars-Christer Olsson och tycker det är märkligt att utse Fredrik Reinfeldt till ordförande med motiveringen att han tidigare varit Sveriges statsminister.

Annons

– Ett idiotargument! Det går tillbaka till någon slags gammalsovjetisk idé om att landets ledare är den bästa pianisten, bästa arkitekten och bästa ingenjören... Man blir mörkrädd när någon resonerar så.

”Ett skämt”

Fredrik Rakar säger att Degerfors kommer rösta på Lars-Christer Olsson för att han kan fotboll och att svensk fotboll behöver en ordförande som kan sporten utan och innan.

– Vi tror att fotbollen står inför väldigt stora utmaningar. Göteborgsmotionen är, även om den inte går igenom, ett tecken på att det jäser i Fotbollssverige. Att vi behöver enas, komma samman där bredd och elit samsas och borgfreden hålls.

– Det är ett skämt att då välja någon som aldrig sysslat med fotboll. Som aldrig suttit i någon styrelse i en fotbollsklubb. Det är makabert! Varför ta en kandidat som aldrig varit i det här sammanhanget. Och det tycker jag alldeles oavsett hans bakgrund.

Fredrik Reinfeldt
Valet att utse Fredrik Reinfeldt som ny ordförande för Svenska fotbollsförbundet faller inte alla i smaken.

Foto: TT

Annons