Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilskan mot Zlatan efter nya beslutet i karriären: "Strider mot allt"

02 okt, 2021, 10:00 
AvIndra Nordemar

Zlatan Ibrahimovic är inte bara en fotbollsstjärna utöver det vanliga utan även en framgångsrik entreprenör. Men nu riktas stark kritik mot honom efter ett nytt beslut.

Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Zlatan Ibrahimovic har förutom sin gedigna fotbollskarriär även flera andra verksamheter som han driver under sitt varumärke "Zlatan".

Bland annat har han varit delaktig i flera kollektioner med olika klädmärken och släppt doftprodukter så som parfymer. Men det kanske mest lönsamma är Padel Zenter som han grundat med vännen Thomas Sandström.

I dag finns padelhallarna etablerade på fem platser i Sverige – Årsta, Jönköping, Skövde, Örebro och Uppsala. Och i början av september beviljades bygglov för en sjätte hall, i Sollentuna.

Men de boende i området är mindre glada, som nu rasar över den planerade padelhallen.

Sollentuna-borna rasar efter Zlatans beslut om Padel Zenter

Efter beskedet om bygglovet har överklaganden öst in till kommunen och även en juristbyrå är inblandad.

Erica Carlsson sitter i styrelsen i en av de bostadsrättsföreningar som kommer att drabbas om bygget blir av. Hon menar att planen för padelhallen är att den kommer vara högre än bostadshusen i området, vilket kommer få konsekvenser för de boende.

Annons

– Det strider mot allt det kan strida mot, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– I och med att hallen är så bred och hög har vi gjort solmätningar. Inte ens på midsommarafton får vi sol mitt på dagen klockan 12.00 i de här bostäderna. Det blir en stor skillnad för oss som bor där. Från att man fått in solen större delen av dagen får man aldrig se solen.

– Det förstör livskvaliteten och värdet för lägenheterna som inte får något ljusinsläpp överhuvudtaget. Balkonger med sol i dag blir skuggiga dygnet runt, året runt.

Zlatan och delägare Thomas Sandström är hoppfulla

Ärendet kommer nu att överlämnas från kommunen till länsstyrelsen, som får avgöra huruvida byggnadsnämndens beslut om bygglov är korrekt eller inte.

Thomas Sandström, delägare i Padel Zenter, menar att både han och Zlatan ändå hoppas på att deras nya padelhall snart börjar byggas.

– Det är självklart. Vi har velat göra det här från första början och det står jag fast vid. Sedan har alla rätt att ha sin åsikt, det har jag inga problem med, man får ha respekt för hur det är. Det är allas rättighet att överklaga, säger han till Aftonbladet.

Annons

Foto: TT, Instagram / iamzlatanibrahimovic

Annons