Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingemar Stenmarks hemlighetsfulla döttrar bryter tystnaden: "Ganska läskigt"

16 dec, 2022, 09:30 
Ibraheem Alsalman

Nu talar Ingemar Stenmarks döttrar ut.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!Brand logo
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!

Ingemar Stenmark behöver knappast en presentation. Han betraktas som en stor svensk idrottsikon och har under sin långa karriär har Stenmark vunnit bland annat två OS-guld, fem VM-guld och tagit 86 segrar i världscupen.

En helt enkelt legendarisk idrottsman.

Nu är han aktuell med en dokumentär på TV4, "Sagan Stenamark". Där berättar skidlegendaren om hur hans stora intresse till alpinsporten växte fram.

– Jag tycker att det är ganska läskigt att det görs en dokumentär, bara att sitta och prata om sig själv känns inte riktigt bekvämt. Om och när jag tänker tillbaka blir jag nostalgisk, det är känslor som jag inte gillar, säger han.

Ett stort problem för honom var det stora intresset som kom efter framgångarna. Där alla journalister ville få en kommentar.

Annons

– Så fort man bara har öppnat munnen och sagt ett ord har folk skrattat. Redan när jag kom in i världscupcirkusen när det blev journalister och frågor, så kändes det som att om det ska vara så här så vete sjutton om jag fortsätter, säger han.

Ingemar Stenmarks hemlighetsfulla döttrar bryter tystnaden: "Ganska läskigt"

Ingemar Stenmark gillar att hålla sitt liv privat. Han har två döttrar med två kvinnor och i dokumentären väljer alla att bryta tystnaden och tala ut.

Nathalie och Liz, som döttrarna heter, berättar om relationen till pappa.

– Jag spelade en del tennis när jag var liten och tyckte att det var väldigt roligt. Jag tänkte under en tid att jag skulle bli lika duktig på tennis som pappa var på skidåkning, säger Nathalie som jobbade tidigare på en advokatbyrå i Los Angeles och skatteplanerade åt hennes klienter.

Andra dottern, Iza, beskriver sin pappa som snäll och hjälpsam. Även hon har valt en annan väg i livet. Iza brinner nämligen för ridsport.

Ingemar Stenmark hjälper gärna sin dotter till och från stallet. Han ryktar till och med hästar sida vid sida med sin dotter.

– Det är svårt att förstå, säger Iza.

Dokumentären Stenmarks Saga sänds på TV4 med start 15 december i tre delar och finns även på TV4-play.

Annons