Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Inslaget i TV4 som väcker reaktioner: "Skärp er!"

30 apr, 2024, 09:00 
Victoria Morand
Tittare splittrade över händelsen i TV4:s Nyhetsmorgon.
Annons
Jenny Alversjö och Erik Videgårds verkliga relation: ”Har varit...”Brand logo
Jenny Alversjö och Erik Videgårds verkliga relation: ”Har varit...”

I TV4:s succéprogram Nyhetsmorgon så får vi ibland ta del av paneler med olika typer av expertområden som återkommer då och då.

Förra veckan så var de så kallade "Gnällspikarna" på besök i studion – något som väckte starka reaktioner.

Gnällspikarna.TV4

Experterna inom vad man får gnälla på!

Gnällspikarna består av manusförfattaren Johan Hedberg tillsammans med skådespelaren Katrin ”Häxan Surtant” Sundberg. Tillsammans bildar dem en dynamisk och humoristisk duo!

Annons

När de gästade studion i fredags fick de frågar om middagsbjudningar, en tillställning där regler bör införas menar panelen.

Och knytkalas – där bör det finnas en åldergräns!

– Upp till 25 är knytkalas okej, sen: Skärp er! Om man sen går upp till 30, då är det okej att säga: ”Ta med egen dryck!” Efter 30 – skärp er! Säger hon bestämt.

– Är det för snålt annars? Frågar programledaren Maria Forsblom.

– Jamen, det är larvigt! Om man bjuder på middag, då är det mat och dryck efter 30, säger Sundberg.

Delade åsikter

När Nyhetsmorgon lade ut klippet med panelen på sin Instagram efteråt var tittarna delade i två läger. Många menade på att duon har gjort en felaktig analys!

Annons

"Knytis är ju det bästa! Ingen behöver slita sönder sig och stå för hela notan, vilket öppnar för så många fler möjligheter att träffas" skriver en tittare i en kommentarsfältet.

"Nej jag är över 60 och jag tycker knytkalas är helt ok. Det viktiga är väl att träffas, inte att stå för middag dryck mm. Dessutom får man smaka många nya spännande maträtter när flera bidrar med mat… Alla äldre personer har inte bra ekonomi" skriver en annan tittare.

Ja, många tycks tycka att de är "överklassmetoder" men inte alla! Kommentarsfältet var väldigt delat och vissa ansåg att "Gnällspikarna" har en poäng.

Johan och Katrin.Nyhetsmorgon/Facebook

Tittarna håller med

"Håller helt med om det är middagsbjudning som är själva grejen! Att ta med en vinflaska som tack för inbjudan är bara trevligt, men den som bjudit på middag står för mat och dryck om den är 30+. Det är helt okej att inte ha råd, men varför har du bjudit över folk på just middag om du inte har råd med det?" Skriver en tittare som helt håller med.

Annons

Och de glada tillropen tillkommer.

"Mer Gnällspikar till folket, ni är underbara" skriver en annan.

Bild: TT/TV4

Annons