Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Irma Lehtosalos besked om kärleken: "Finns en man..."

13 jun, 2023, 10:00 
Samuel Björn
Irma Lehtosalo och David Hellenius
Över en vinter blev Irma Lehtosalo hela Sveriges finländska mamma.

Efter vinterns succé med programmet Irma & Marko så har Irma Lehtosalo fått många nya fans. En del mer uppskattade än andra...

Annons
TV: Hör mammans chockerande avslöjande om MarkoolioBrand logo
TV: Hör mammans chockerande avslöjande om Markoolio

Irma Lehtosalo blev i vintras älskad av hela svenska folket när programmet Irma & Marko sändes i TV4. I programmet så hjälper Marko "Markoolio" Lehtosalo mamman Irma att bygga sitt drömhus. Programmet blev snabbt en tittar-favorit, mycket tack vare den frispråkiga och kärleksfulla relationen som mamman och sonen har till varandra.

Irma Lehtosalo blev känd över en natt

Sonen Marko kände de flesta svenskar redan igen. Många genom ett antal sommarhits under tidigt 2000-tal, men några säkert också genom hans nuvarande roll som radiopratare i radiostationen NRJ.

Men under programmet så trädde även mamma Lehtosalo ut i rampljuset, och hennes karriär har gått betydligt snabbare än sonen lär man säga. Redan nu har hon gått om sonen i antalet följare på Instagram, Marko berättar detta i en intervju med Aftonbladet och han förklarar vad han tror det är som gjort att Irma blivit så populär hemma i de svenska hushållen.

Annons

– Hon har alltid varit rätt omtyckt i grannskapet där hon har bott, hon är ganska filterlös och fixar inte håret. Hon har dessutom stuckit iväg på Instagram, hon har 310 000 följare, jag har 265 000, då har jag ändå kämpat i tio år med mitt jävla konto. Men det är kul att ha fått göra den här resan med sin morsa.

Utöver instagram så släppte även Irma en låt i våras. Låten "Bävling" släpptes den 9 mars och har i skrivande stund över 1,8 miljoner streams på musikplattformen Spotify. Där har Irma dock en bit upp till sonen som har miljontals spelningar på flertalet låtar, med låten "Ingen sommar utan reggea" högst upp på listan med nästan 20 miljoner streams.

Irma och Marko Lehtosalo skrattandes
Irma och Marko Lehtosalo i SVT:s talshow Carina Bergfeldt 2022.

Många vill få en glimt av Irma Lehtosalo

Med kändisskapet har Irma även fått många fans, några som kanske är lite för närgångna för den "nykända" pensionären.

Annons

– Det är roligt när barnen kommer fram, men jag fattar ingenting. Men det kör förbi bilar med folk här utanför huset hela tiden. De har till och med knackat på dörren och det är inget kul. Man måste få vara privat, säger Irma

Hon berättar även att hon fått en kärleksförfrågning efter att programmet nu visats i tv, även om hon inte är särskilt intresserad eller imponerad över det faktumet.

– Det finns en man som vill träffa mig. Men jag tänker dröm du bara… Haha!

Och på följdfrågan ifall hon kommer att träffa honom är hon tydlig...

– Nej, helvetti! Uh!

Annons