Janne Andersson om frun Ulrika: ”Jag är inte med över huvud taget”

janne andersson

TT

Janne Andersson har hela svenska folket förväntningar på sina axlar, då är frun Ulrika ett stort stöd.

Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
Slå på ljud

Janne Andersson, 58, har med sitt halländska lugn och erfarna ledarskap lett det svenska landslaget i fotboll till större succéer än vad vi vågat drömma om på länge.

Efter drygt ett år med pandemi är det äntligen dags för fotbolls-EM, där Janne Andersson och hans landslag återigen kommer sättas på prov.

Janne har gjort sig känd för sin tillbakadragna, stoiskt ödmjuka ledarstil, en stil som gifter sig väl med den svenska mentaliteten och får både spelare och publik att känna förtroende. Och stilen är ingen fasad. I en intervju med Café berättar han att han även i sitt privatliv håller det enkelt och inte svävar ut bland frestande nöjen.

janne andersson fotbolls-em

Janne Andersson får massvis med support av sin fru Ulrika, särskilt under stressiga tider.

Jonas Ekstrmer/TT

” Jag tycker om när det inte händer för mycket. I privatlivet så tycker jag att det är skönt med lugn och ro och rutiner. Man drar fram sitt V75-system på lördagsmorgonen och tar fram en skål jordnötter och en öl på eftermiddagen när travet börjar. Det räcker för mig, det behöver inte vara krångligare än så”, säger han till tidningen.

Frun Ulrika stöttar i alla lägen

Ett stort stöd i Jannes liv är frun Ulrika. I intensiva perioder med landslaget kan han försvinna in i sin egen värld, något hon uppmärksammat honom på.

”Jag går till och från jobbet, det tar två timmar enkel väg. Då går jag och funderar. Jag behöver det. När det närmar sig att ta ut en trupp så kan jag sitta och stirra rätt in i väggen, en meter bredvid tv:n. Jag är inte med över huvud taget, säger min fru. Då är jag inne i min egen värld”, säger han.

Sveriges EM-spel inleds måndagen den 14 juni.

LÄS MER: Ebba Buschs kaos efter skilsmässan – riskerar förlora allt

LÄS MER: Sanningen bakom drottningbråket – kärleken stal 60 miljoner

LÄS MER: Ica-profilernas okända tragedier: Sjukdom, dödsfall och fängelse