Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Jenny Alversjö får nog i Nymo – höjer rösten i direktsändning: "Tro inte...!"

17 jan, 2024, 20:30 

Jenny Alversjö kan inte vara tyst. Här säger hon som det är.

Annons

Jenny Alversjö är en av Nyhetsmorgons mest älskade programledare. Hon kan vara allvarlig när situationen kräver, och räds inte från att skoja till det när tillfälle ges.

Under tisdagens sändning av Nyhetsmorgon skärpte Jenny till sig rejält, för att rikta en skarp varning till alla tittare. Nu har situationen gått för långt.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Jenny Alversjö ryter ifrån i Nyhetsmorgons direktsändning

Programmet hade just gästats av Erik Wisterberg, tech- och näringslivsreporter på SvD, som pratat om kryptovalutor. Men innan det är dags att gå vidare till nästa inslag, tar Jenny Alversjö en minut för att tala direkt till tittarna.

Hon tittar allvarligt in i kameran, och berättar:

– Med anledning av att vi pratar just om bitcoin och kryptovalutor så vill jag rikta en varning till er alla, om just bedragare och kriminell verksamhet kopplad till kryptovalutor. Det cirkulerar just nu en mängd falska annonser, med bilder på mig – och flera av mina kollegor, där vi påstås ha tjänat stora pengar på investeringar. Och att vi uppmanar andra att göra detsamma.

– Allt det här är en bluff! säger Jenny och höjer på rösten en aning för att trycka på allvaret.

Jenny Alversjö och Martin Järborg i Nyhetsmorgon
Jenny Alversjö är märkbart upprörd.

Jenny Alversjös uppmaning till Nyhetsmorgon-tittarna – är upprörd

Det är inte bara frågan om ofarliga lögner, utan de falska annonserna vill få läsaren att göra av med pengar, i tron på att deras favoritprogramledare gjort samma sak med stor framgång. Jenny Alversjö fortsätter:

Annons

– Annonserna är ingenting annat än en kriminell verksamhet, som syftar till att lura av er pengar. Så var vaksam, och titta framför allt på webbadressen som annonsen har, så ser ni snabbt att det bara är en bluff. Tro inte på allt ni läser i sociala medier. Och framför allt: Ge aldrig ifrån dig några lösenord.

Det är många i branschen som blivit utsatta för samma sak. Däribland Nymo-kollegan Jenny Strömstedt och så även programledaren Fredrik Skavlan. En av Skavlans följare råkade riktigt illa ut efter att ha fallit för en bluffannons:

– Det var en kvinna som kontaktade mig som hade spenderat tre miljoner kronor på det här. De pengarna ser hon aldrig igen. Det är otroligt sorgligt, sa Skavlan när han gästade Efter fem.

Foto: TV4

Annons