Jenny Alversjö försvinner från Nyhetsmorgon – efter hemska tiden

15 jun, 2021, 12:00 
Jenny Alversjö
Jenny Alversjö tar en omedelbar paus från Nyhetsmorgon och försvinner från rutan.
Annons
6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!
6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!

Jenny Alversjö har haft några riktigt tuffa år. Ändå har hon trogen dykt upp i Nyhetsmorgon, till tittarnas stora glädje.

Hennes motgångar inleddes hösten 2019, då hon drabbades av en hjärnblödning och fick föras till akuten i ilfart.

“Det ger verkligen. Och tar, det här fina sköra vi kallar livet. Var så glad, stark och lycklig för några dagar sen och så – pang. Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten. Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur”, skrev Jenny på Instagram efter pärsen.

Jenny Alversjö tar en paus från Nyhetsmorgon

Recept.se Nyhetsbrev

Och på årsdagen av sin stroke kom nästa stora smäll. Jenny testade positivt för det förhatliga viruset covid-19.

– Det första som försvann var smaken. Jag tog en kaffe på morgonen innan jag skulle börja jobba. 20 minuter senare tog jag en ny kopp och jag kände ingen smak alls. Då förstod jag att något var fel. Jag vände i dörren och det var tur att jag drack det där kaffet, annars har jag kunnat smitta hela redaktionen, har Jenny berättat för Expressen.

Annons

Nu kommer Jenny få lite välförtjänt semester och därmed försvinna från rutan under en period. Hon ska ta igen sig med kärleken Anders Bernunger.

"Efter en lång vår, många sändningar och ett extremt nyhetsintensivt halvår har jag tre veckors ledigt. Semester… Kan inte riktigt ta in det", skriver Jenny på Instagram.

"Jag vill inte slösa med dagarna"

För Jenny har all ledig tid fått en ny innebörd efter hjärnblödningen.

– Jag tyckte tidigare att jag var bra att ta tillvara på tiden, men nu efter stroken så tänker jag ännu mer på det, sa hon till Expressen.

– Jag vill inte gärna slösa med dagarna, alla dagar räknas. Vi kan inte välja hur det blir.

Annons