Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Alversjö irriterad på kollega – säger ifrån i direktsändning: "Gör inte så i tv"

22 jun, 2023, 14:00 
Markiz Tainton och Jenny Alversjö

Jenny Alversjö tvingas säga ifrån när en kollega i Nyhetsmorgon går över gränsen.

Annons

Jenny Alversjö är känd som en programledare med integritet och ryggrad. Hon fick till exempel mycket beröm för hur hon skötte den på förhand svårnavigerade utfrågningen av H&M-gruppens vd Helena Helmersson.

Och Jenny är inte rädd för att stå upp för sig själv ens när det är en kollega som står på andra sidan i diskussionen. Det fick kocken Markiz Tainton erfara under ett inslag i Nyhetsmorgon.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Jenny Alversjö säger ifrån mot kollegan i Nyhetsmorgon

Jenny Alversjö och Markiz Tainton
Markiz gick över gränsen!

I inslaget är poddaren Amanda Colldén gäst, men också ett slags lekledare. Jenny och Markiz har utrustats med både förkläde och kniv, och deras uppgift är att kasta upp jordgubbar i luften och försöka skära dem i bitar. Allt för att efterlikna det populära mobilspelet Fruit Ninja.

Annons

Det här är precis lika svårt som det låter. Markiz blir frustrerad, förståeligt nog, och låter en liten svordom slinka ur.

– Nej, men vad fan, säger kocken.

Jenny är snabbt där och tillrättavisar kollegan.

– Nu svär vi inte i direktsändning. Det är barn som tittar, Markiz.

Först lägger sig Markiz platt och ber om ursäkt. Men hon har också en egen passning till Jenny som hon vill skicka iväg.

– Jag har sagt till mina barn att man får svära när man är irriterad, säger hon.

Jenny Alversjös dolda kamp

Alla som har följt Jenny vet att hon har behövt hantera en riktig kamp utanför tv-rutan. 2019 drabbades hon av en stroke som ledde till flera operationer och månader av rehabilitering. Hon sjukskrev sig från jobbet och tv-karriären hängde på en minst sagt skör tråd.

Med tiden mådde Jenny bättre, tack och lov. Hon kunde återgå till att leda Nyhetsmorgon och fick ansvaret för helgsändningarna.

Jenny skrev nyligen på Instagram om hur tacksam hon är för sin återhämtning.

"Så obeskrivligt glad och lättad. Herregud vilken resa det varit. Ska berätta allt i en bok en dag. Tack kroppen, tack neurokirurgerna på KS och tack familjen som funnits där för mig hela vägen", skrev Jenny.

Annons