Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny och Niklas Strömstedts sorgsna ord – efter 11 år ihop

28 okt, 2023, 07:00 

Jenny och Niklas Strömstedt har sorg.

Annons

Det har gått hela 16 år sedan bröllopsklockorna ringde för Jenny och Niklas Strömstedt – hela Sveriges favoritpar! Ja, de har lyckats så bra med sin relation att de till och med fick sitt egna program på ämnet.

Men för ett år sedan var Jenny och Niklas med om ett stort bakslag. Nu sätter de ord på sorgen.

Jenny Strömstedt om svartsjukan mot Niklas – ärliga orden i tvBrand logo
Jenny Strömstedt om svartsjukan mot Niklas – ärliga orden i tv

Niklas och Jenny Strömstedts stora sorg efter kattens bortgång

Nästan exakt för ett år sedan kom nämligen det sorgliga beskedet att parets katt Kerstin Strömstedt lämnat jordelivet. De fick elva härliga år ihop, och Kerstin blev något av en kändis hon med.

Kerstin "skrev" sin egna bok, och har ett framgångsrikt konto på Instagram. Men så insjuknade Kerstin plötsligt i feber i oktober i fjol, och togs till veterinären. Men hennes liv gick inte och rädda, och Kerstin gick bort.

Annons

Jenny Strömstedt satte ord på sorgen:

– Jag var inte beredd på att du skulle lämna oss redan och tomheten ekar. Det gör ont. Nej, du var inte bara en katt och det vet alla som förlorat ett älskat husdjur. Jag lånar barnatron och målar varma yllefiltar, mat i mängder och en soffa där du sitter i pappa Nisses knä, tittar på allsvenskan och inväntar vår slutsignal här nere. Vi ses så småningom.

Niklas Strömstedt med katten Kerstin
Niklas och Jenny.

Jenny och Niklas Strömstedts sorg efter 11 år

Ja, tomheten efter ett husdjur kan vara minst lika stort som efter en människa. Jenny Strömstedt var öppen med sitt sorgearbete, och kämpade mot tårarna i Nyhetsmorgon ett par dagar senare:

– Jag känner mig lite knäpp när jag är ledsen inför folk som inte har husdjur. Har man inte haft ett djur så kanske man tycker att det är lite konstigt att man blir ledsen för ”det var ju bara en katt”.

Nu har det alltså gått ett år sedan Kerstin gick bort. I ett inlägg på hennes Instagram-konto sätter paret ord på sorgen:

"Idag ska jag tända ett 🕯️ för Kerstin för det var precis ett år sen hon for till slutet av 🌈. Jag vet att hon ser och hör allt vi gör och ibland är det som om hon liksom finns i alla mina sinnen. Och glöm inte - det du minns, det finns!Carpe minnen!"

Foto: TT

Annons