Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedt bryter tystnaden om anonyma attacken – visar obehagliga bilden

22 aug, 2022, 10:00 
Jenny Strömstedt

Nu berättar hon själv.

Annons
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!Brand logo
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!

Jenny Strömstedt är en av våra mest populära tv-personligheter, men det kommer inte utan problem. Som så ofta med offentliga personer tvingas hon också utstå anonyma nättroll, som med olika mål kontaktar henne på nätet.

Nu delar hon själv med sig om bilder på hur det kan se ut.

Syns inte med Steffo

Under hösten ser vi inte Jenny lika mycket i Nyhetsmorgon, där hon annars är ett av programmets fasta programledare. Det är ju nämligen valår, och på sin hemmakanal TV4 jobbar hon just nu extra mycket med att bevaka det stundande valet.

Det betyder att parhästen Steffo Törnquist får fylla tomrummet i Nyhetsmorgon-studion efter Jenny med någon annan. Som tur är fanns räddningen nära, och vi ser honom alltjämt med Sofia Geite istället. En värdig ersättare!

Men även Steffo börjar lysa mer och mer med sin frånvaro i rutan, det är helt enkelt åldern som börjar ta ut sin rätt.

"Tanken med att gå ner till en sändning i veckan är att jag ska orka, helst i några år till. Varje sändning är ett marathon och jag är ju inte 25 längre. Och jag väntar med pensionering tills min fru Carro slutar jobba, hon är några år yngre och har kul med sitt juristande". Skrev programledarstjärnan i ett SMS till Svensk Damtidning.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist på Kristallen
En succéduo!

Otäcka bilden

Att jobba med politik verkar vara något som Jenny trivs med, men det har sina baksidor. Nu får hon anonyma meddelanden från nättroll, och menar att det är något som ökar när man just bevakar politik.

Annons

"Nu när valet närmar sig ökar trollen sin aktivitet i sociala medier. Extra viktigt för ALLA att vara källkritiska – är detta sant? Vem är avsändaren och varför?" Uppmanar hon, samtidigt som hon delar en bild hon fått i inkorgen av en anonym användare. Bilden föreställer ett manligt könsorgan, iklädd en tubsocka. En obehaglig bild, som dessutom kan vara brottslig, enligt SVT.

"...och varför har de tubsockor på men inga kallingar?" Skämtar hon.

Bilden är ytterligare censurerad av Svensk Dam i efterhand.

Men det är inte det enda nättrollet som attackerat Jenny på sistone. Hon visar upp ytterligare ett exempel, som hon själv beskriver som en attack.

"Trollen ökar också aktiviteten mot oss som bevakar valet, framför allt kvinnor. Detta är ett exempel på hur de "attackerar"."

"...biter inte på mig men så intressant hur de jobbar" skriver hon och visar upp ett meddelande där någon på oklart vis kritiserar hennes relation med maken Niklas Strömstedt.

Foto: TT/Skärmdump, Instagram

Annons