Jenny Strömstedt försvinner från Nyhetsmorgon - nu berättar hon varför

Jenny syns inte längre i rutan under morgonen på TV4

Hur ska det gå utan Jenny i rutan? Programledaren har valt att gå vidare och lägga fokus på annat i sommar.

TV: Jenny Strömstedts markering mot Niklas: ”Taskigt”
0:45

Efter reklamen: TV: Jenny Strömstedts markering mot Niklas: ”Taskigt”

(0:45)

Slå på ljud

Jenny Strömstedt är en av de uppskattade programledarna i aktualitetsprogrammet Nyhetsmorgon i TV4. Hon brukar sända tillsammans med Steffo Törnquist. Vi kan förmoda att hon trivs i rollen. Hon har trots all varit med som programledare i över 15 år. Nu verkar det däremot som att programledaren skiftar sitt fokus från rollen till något annat.

Annat tar fokus - Instagraminlägget förklarar

Hon delar ett inlägg på instagram kring sina projekt - men den här gången kretsar det kring hennes podcast som hon driver tillsammans med kollegan & trädgårdsmästaren Victoria Skoglund.

– I veckans avsnitt ringer vi upp Efva Attling som har lite svårt att klippa ner sin enorma ros. Hur ska man tänka när man gallrar i rosenbuskarna? När på året är det egentligen som allra mest optimalt att gå loss med sekatören? Och hur är det med bladlöss på rosor - går det att bli kvitt dem?" skriver hon på instagram.

Jenny Strömstedt i bråk om Sofia Wistams skandalprogram: "Obehagligt"

Pausen efter den långa medverkan

Ja, Jenny verkar väldigt engagerad i de andra projekten hon är involverad i. Vad kommer det här innebära för hennes medverkan i det mycket omtyckta morgonprogrammet?

Jenny Strömstedt har hjälpt att leda tittarna genom programmet sedan 2005. Men den som är uppmärksam märker att Nyhetsmorgon inte nämns vid något tillfälle i de senaste instagram-inläggen. Däremot skriver Jennie något som kan ge oss aningar om en paus från sin medverkan i Nyhetsmorgon.

–Jennys hjärna är som potatismos några timmar innan den efterlängtade semestern, äntligen ska hon vila och pyssla i trädgården.

Ja, det är alltså så pass enkelt. Jenny ska ta semester från det uppskattade programmet. Hon delar även en bild under midsommar någon dag efter semestern börjat. Hon står med en vacker blomkrans och ser ut att befinna sig i en sommaridyll.

Nog måste Jenny få en välförtjänt paus mellan livesändningarna ibland. Det blir tidiga morgnar och mycket oväntade händelser i hennes yrkesroll.

Foto: Instagram