Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedt plötsligt ersatt i Nyhetsmorgon – händelsen bakom kulisserna

20 apr, 2024, 12:30 
Jenny Strömstedt syntes inte till i lördagssändningen av Nyhetsmorgon. Det här är varför.
Annons

Det var säkerligen flera tittare som hoppade till när de slog på Nyhetsmorgon för att starta lördagen. Jenny Strömstedt, som vanligtvis leder programmet på just lördagar, lyste nämligen med sin frånvaro.

Det här är varför.

”MEN SNÄLLA!” • Hen i kungafamiljen vill kändisarna fastna i en hiss medBrand logo
”MEN SNÄLLA!” • Hen i kungafamiljen vill kändisarna fastna i en hiss med

Därför ersätts Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

Ja, istället för Jenny satt den proffsige kollegan Sofia Geite i studion och rattade sändningen. Men alla Jenny-fans där ute kan pusta ut, hon kommer tillbaka!

Arbetsmyran Jenny Strömstedt behöver ju också lite semester, och i dagarna har hon befunnit sig på varmare breddgrader, närmare bestämt Portugal och Frankrike.

Sällskapet gick det ingen nöd på, förutom maken Niklas Strömstedt var Nymo-parhästen Steffo Törnquist med hustrun Caroline också på plats i vackra Frankrike.

Annons

En annan Nyhetsmorgon-profil på plats var stjärnkocken Fredrik Eriksson, och har var något av resans huvudperson – och födelsedagsbarn!

Jenny grattar honom i ett fint inlägg på Instagram.

– Hurra och grattis för Fredrik som fyller år idag 🥰! På det glada 90-talet var jag ny darrig reporter och skickades ut att filma ett första matinslag med nya stjärnkocken Fredrik Eriksson. Sen dess har det blivit många fredagar och lördagar med minnesvärd matlagning, filea laxtävling, kladdkakefusk, julaftnar, påskaftnar och en varm vänskap. Du har ❤️ på rätta stället, skriver hon och avslutar med att tacka för "världens partajhelg".

Jenny Strömstedts framtidsbesked om Nyhetsmorgon

Men åter till Stockholm. Det var alltså Sofia Geite som vikarierade för Jenny, och hennes insats tokhyllades av tittarna:

Annons

"Du är helt outstanding! Vilken lördagssändning! Med ditt fina, ödmjuka, varma, kunniga och harmoniska sätt har du roddat i detta program på ett så proffsigt sätt. Ingen stress och ALLTID gästerna ( och dina medarbetare ) i centrum ! Det finns bara EN av Din kaliber. Du är helt underbar" skriver en användare.

Flera kommenterade också Jennys inlägg och sa att de saknade henne i rutan, men som tur är lär hon vara tillbaka redan nästa vecka. Som hon tidigare sagt till Svensk Dam:

– Jag jobbar alltid på lördagar, det kan ni lita på. Men ibland gör jag väl lite partiledardebatter och annat. Men nu kommer jag att sitta där – de får stå ut till lördagsfrukosten, helt enkelt!

Foto: TV4

Annons