Jenny Strömstedt utbytt i Nyhetsmorgon – försvinner från rutan med Steffo Törnquist

Jenny Strömstedt utbytt i Nyhetsmorgon – försvinner från rutan med Steffo Törnquist

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist splittras i Nyhetsmorgon.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
Slå på ljud

I hela 16 år har Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist programlett Nyhetsmorgon tillsammans, och genom åren har de blivit en favoritduo hos tittarna.

Vanligtvis dyker parhästarna upp i rutan varje torsdags- och fredagsmorgon. Men till tittarnas förvåning har Jenny nu lyst med sin frånvaro under flera sändningar.

I stället har Jenny ersatts av sina TV4-kollegor. Under förra veckan tog Maria Forsblom Jennys plats bredvid Steffo, och denna vecka fick tittarna se Soraya Lavasani på torsdagsmorgonkvisten.

Kollegorna ersätter Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

Jenny är gift med artisten Niklas Strömstedt och 2017 startade de programmet Tillsammans med Strömstedt, som går ut på att makarna träffar kända par för att prata om kärlek och relationer.

TV4-programmet som vanligtvis sänds under våren har blivit en tittarsuccé, och nu spelar Jenny och Niklas in den femte säsongen.

Under veckan har Jenny publicerat flera bilder på Instagram med hashtaggen "#tillsammansmedströmstedts" – vilket förklarar frånvaron i Nyhetsmorgon.

Steffo Törnquists saknad efter Jenny Strömstedts

Både Maria och Soraya är uppskattade programledare bland folket, men just Steffos och Jennys samspel är svår att ersätta.

Genom åren har de blivit både goda vänner och kollegor, vilket troligtvis är en stor faktor i publikframgången. Deras härliga och lättsamma jargong har verkligen gått hem hos tittarna.

Och om det inte vore för Jenny hade Steffo inte varit kvar i Nyhetsmorgon. Han har flera gånger hintat om att tiden snart är kommen för nya äventyr.

– Hade det inte varit så att jag och Jenny hade så kul i Nyhetsmorgon hade jag slutat tidigare, har Steffo sagt.

När tittarna får se Jenny och Steffo i rutan igen är ännu oklart. Jenny har tillsvidare hoppat in under helger och programlett Nyhetsmorgon helt på egen hand. Men många hoppas att den ikoniska duon snart tar studion igen – tillsammans!

Foto: TT

LÄS MER: Steffo Törnquist besked – då lämnar han Nyhetsmorgon

LÄS MER: Tittarnas ilska efter Maria Forsbloms påhopp på Steffo Törnquist

LÄS MER: Splittringen mellan TV4-profilerna – vägrar vara med i Strömstedts