Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedts besked efter valvakan väcker känslor – lämnar rutan

12 sep, 2022, 18:30 
Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt lämnar rutan efter valvakan i TV4 – och stöttas av kollegorna!

Annons
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!Brand logo
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!

Vi är vana att se Jenny Strömstedt kampera ihop med Steffo Törnquist i TV4. Under åren har duon blivit rejäla tittarfavoriter och många kan inte tänka sig ett Nyhetsmorgon utan radarparet.

Den senaste tiden har de dock varit åtskilda. Jenny Strömstedt har nämligen haft fullt upp med valet i TV4 och tvingats anpassa sig till ett programledarliv utan Steffo vid sin sida.

– Vi täcker upp för varann, tänker oftast lika, vill alltid varann väl, och så är vi båda lika förtjusta i såväl allvar som löjligt. Vi bestämmer aldrig vem som ska säga vad, vi följer aldrig manus, det bara flyter på ändå, har Steffo sagt till Hänt.

Insikten efter valsändningen

Nu har Jenny Strömstedt gjort sin sista valsändning för den här gången. Valvakan den 11 september blev en lång kväll och efter sju och en halv timmes direktsändning tackade hon för sig.

Annons

När kamerorna slocknade var klockan 01.30. Det var många intryck att hantera på vägen hem för den folkkära programledaren, vilket hon skriver om på Instagram.

”Sen rullade jag hem genom den folktomma Stockholmsnatten och lät all stress och press från de gångna veckornas förarbete och sändningar rinna av. Så mycket jobb. Så givande och roligt det har varit”, skriver hon.

Jenny Strömstedt lämnar rutan

Jenny Strömstedt skriver vidare att hon hoppas att tittarna blivit klokare av att följa valet i TV4 – och att de fick all information de behövde när de begav sig till vallokalerna.

”Om några timmar tar morgonkollegorna över valstudion för att rapportera vidare, förklara och analysera. Jag sitter bänkad. Med tofflor på fötterna och katter i knät”, skriver hon och meddelar att hon nu försvinner från rutan ett tag:

”Tack snälla alla, och ni har varit många, som hängt med i valprogrammen. Ses i Nyhetsmorgon nästa lördag igen. Tills dess - jag släcker lampan och sover ut”.

Jenny Strömstedt
Jenny Strömstedt i TV4:s valvaka.

Kollegornas stöd: "Heja dig!”

I kommentarsfält är det flera av TV4-kollegorna som visar sitt stöd och hoppas att Jenny Strömstedt hinner vila upp sig ordentligt innan hon återvänder till rutan om drygt en vecka.

Annons

Heja dig! Du förtjänar den längsta, skönaste sovmorgonen nu och sen en riktigt mumsig långfrukost. Kram”, skriver Maria Forsblom.

”Bästa gänget”, skriver Soraya Lavasani.

Foto: TT/Instagram/TV4

Annons