Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Jenny Strömstedts känga till TV4 – starka kritiken: ”Hade affärer med sekreterarna”

23 jun, 2024, 19:30 
Vendela Lönnqvist
TV4
Nu tar Jenny Strömstedt bladet från munnen och berättar ärligt om arbetsplatsen.
Annons
Niklas Strömstedts okända bråk med JennyBrand logo
Niklas Strömstedts okända bråk med Jenny

I 19 år har programledaren och journalisten Jenny Strömstedt, 51, varit en trogen anställd på TV4. Mest känd är hon som en i truppen av programledare för ”Nyhetsmorgon” och varje lördag är det hon som rattar morgonprogrammet.

Jenny Strömstedts program på TV4

Det är däremot inte bara ”Nyhetsmorgon” som Jenny dyker upp. Hon har även haft ett eget, mer avslappnat program tillsammans med maken Niklas Strömstedt, vid namn ”Tillsammans med Strömstedts”.

Men Jenny trivs även bland allvaret. Flera gånger har hon varit ansiktet utåt för TV4:s valvakor.

Karriären på TV4 drog igång redan 2005. Då extraknäckte hon som receptionist innan hon satte sig i skolbänken för att studera journalistik.

”En cowboy-arbetsplats”

Arbetet som receptionist på kanalen gjorde även att hon fick se en hel del av vad som brukade ske bakom kulisserna. Det var ”en annan tid då”, förklarar Jenny för Icakuriren.

Annons

– När jag började på TV4 var det i högsta grad en cowboy-arbetsplats. Direktörerna hade affärer med sekreterarna, och vi unga kvinnor fick göra känslojobben, medan killarna skickades ut på presskonferenser och vårbudgetar.

Jenny har däremot aldrig varit den som dragit sig för att säga ifrån eller ta på sig projekt.

– Om man vågade höja rösten så lyssnade cheferna. Och på något tvångsmässigt sätt höjde jag ofta rösten.

Jenny Strömstedt om tidiga arbetsåren med Steffo Törnquist

När Jenny tillslut landade drömjobbet, programledare för ”Nyhetsmorgon”, gjorde hon det med Steffo Törnquist. Idag är de en självklar duo och goda vänner även privat.

– Senast i helgen var vi på samma kalas. Vi har alltid så roligt när vi ses, och vi har exakt samma humor. Men jag har också stor respekt för Steffo som yrkesperson. Han är analytisk och klok, en riktig murvel.

Hon menar dock att många nog skulle se deras tidiga program med andra ögon idag.

– När vi började jobba ihop tog han nog en ganska senior roll, på den tiden var det inget konstigt. Men skulle man se programmen idag skulle det nog vara lite ”äldre man vägvisar en yngre kvinna” över det hela. Jag har dock aldrig upplevt det så, vi har alltid haft en väldigt jämlik relation, säger hon till Icakuriren.

Annons